• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Озонова діра над Антарктидою сягнула максимуму за останні роки – дослідники

    Опубликовано: 2020-10-07 16:30:35

    Концентрація озону на висоті 20-25 кілометрів над Антарктидою зараз становить менше 100 одиниць Добсона, при допустимих 220 одиницях.

    Озонова діра над Антарктидою досягла свого максимального річного обсягу і є однією з найбільших і найглибших за останні роки.

    Про це повідомляє Independent, посилаючись на дослідження вчених зі Служби моніторингу атмосфери Коперника (Cams).

    Концентрація озону на висоті 20-25 кілометрів над Антарктидою зараз становить менше 100 одиниць Добсона, при допустимих 220 одиницях.

    За словами вчених зі Служби моніторингу атмосфери Коперника (Cams), велика діра утворилася після "незвично маленької і недовговічної" озонової діри в 2019 році.

    Метеорологи пов'язують виникнення такої масштабної діри зі стабільним і сильним холодним полярним вихором, який виник між зимою і весною в атмосфері південного полюса.

    І наголошують на необхідності введення заборони на хімічні речовини, створені людиною, такі як хлорфторвуглеці (ХФВ), які сприяють руйнуванню озонового шару Землі.

    А також необхідності продовжити дотримуватися Монреальського протоколу, який забороняє викиди озоноруйнуючих хімікатів.

    Катерина Амеліна

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.