• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ХАМАС та Ізраїль домовились про припинення вогню

    Опубликовано: 2020-09-01 16:30:15

    ХАМАС та Ізраїль за участю Катара домовились про деескалацію конфлікту в секторі Газа. Про це повідомляє Thе Jerusalem Post, передає УНН.

    Зазначається, що заява ХАМАС була зроблена після того, як лідер палестинського руху Ісмаїл Ханія поговорив з міністром закордонних справ Катара Мухаммедом Абдель Рахманом Аль Тані. Вони обговорили ситуацію в секторі Газа та зусилля з укладанням нового погодження про припинення вогню.

    У повідомленнях арабських ЗМІ підтверджується, що домовленості, розроблені Катаром, включають в себе забезпечення декількох інфраструктурних проектів у анклаві, контрольованому ХАМАС, збільшення грошових субсидій Катара тисячам палестинських сімей, відновлення роботи прикордонних контрольно-пропускних пунктів для розширення рибопромислової зони.

    Крім того, відповідно до повідомлень, у новому узгодженні міститься призив до збільшення поставок палива на електростанцію в секторі Газа для урегулювання кризиса з електроенергетикою в цьому секторі. В інших повідомленнях джерела, близькі до ХАМАС, стверджують, що відповідно домовленостям, Ізраїль повинен також співпрацювати по ввезенню медичних товарів та медикаментів у сектор Газа у зв'язку зі збільшенням кількості випадків захворювання коронавірусом.

    Як повідомляв УНН, протягом серпня Ізраїль декілька разів атакував об'єкти ХАМАС у відповідь на кулі з вибухівкою.

    Наталія Затуливітер

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.