• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна та тлі пандемії зменшила імпорт товарів на 13%

    Опубликовано: 2020-08-14 18:00:57

    З початку року товарообіг України склав понад 55,4 млрд доларів. Імпорт у порівнянні з минулим роком зменшився на 4,2 млрд доларів, експорт зменшився на 2,1 млрд доларів. Про це повідомляє УНН із посиланням на дані Державної митної служби.

    "За січень-липень 2020 року товарообіг України склав 55,48 млрд доларів. В Україну імпортували товарів на понад 28,8 млрд доларів (у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року імпорт зменшився на 4,2 млрд доларів або на 13%)", - йдеться у повідомленні.

    Також зазначається, що експортували з України на 26,6 млрд доларів (зменшення експорту склало 2,1 млрд доларів або 7%). Від'ємне сальдо склало 2,2 млрд доларів.

    "Найбільше імпортували товарів з країн ЄС - 43% від загальної кількості. З країн СНД - 16%, і з інших країн - 41%. Експортується до ЄС - 37% товарів від загальної кількості, до країн СНД - 13%, решту 50% - до інших", - додали у повідомленні.

    Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зазначив, що амбітне завдання та мета України - зростання товарообігу з країнами АСЕАН до 5 мільярдів доларів.

    Антоніна Карташева

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.