• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Катерина Ющенко заклала капсулу у фундамент Центру охорони здоров’я матері та дитини

    Опубликовано: 2006-03-16 17:47:00

    Голова Наглядової ради Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» Катерина Ющенко заклала капсулу у фундамент Центру охорони здоров'я матері та дитини, який створюється за ініціативи та сприяння Фонду. Центр буде побудовано на території клінічної лікарні «Феофанія».

    У церемонії закладання капсули також узяли участь віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко, міністр охорони здоров'я Юрій Поляченко, керівник Державного управління справами Ігор Тарасюк.

    У своєму виступі Катерина Ющенко сказала: «Працюючи у Фонді, відвідуючи лікарні у Києві та у регіонах, ми зрозуміли, що проблему охорони здоров’я дітей потрібно вирішувати системно. Ми також розуміємо, що найкращі державні медичні програми просто не в стані вирішити всі проблеми. Жодна країна в світі, навіть найбагатша, не має виключно державного фінансування медицини. Сучасна система охорони здоров’я неможлива без підтримки приватних коштів – від компаній, приватних осіб, недержавних структур, просто людей, які хочуть щось зробити для того, щоб врятувати життя дитини. Саме тому сьогодні ми робимо перший крок для того, щоб здійснити нашу найбільшу мрію – збудувати сучасну, найкращу в Європі лікарню для дітей України».

    Передбачається, що Центр буде збудовано на кошти приватних інвесторів.

    Перед початком церемонії було підписано угоду з інвесторами на будівництво Центру. Між Фондом «Україна 3000» та компанією «Генезіз Євразія Корпорейшн» (США) було також підписано Протокол про наміри. Згідно з цими документами, Фонд «Україна 3000» створить Благодійний фонд Центру охорони здоров’я матері та дитини. Корпорація «Генезіс» бере на себе обов’язки щодо фінансування діяльності Центру.

    Крім того, було також підписано Протокол про наміри і попередню угоду між Фондом «Україна 3000» та акціонерним товариством «Трансбанк».

    Метою будівництва Національного центру є створення дитячого лікувального закладу сучасного європейського рівня, що дозволить досконалити медичне обслуговування дітей з усіх регіонів України та розвивати високоспеціалізовані види педіатричної допомоги. Це буде багатопрофільний лікувальний заклад на 300 ліжок. Тут буде зосереджено найкращі професійні та інтелектуальні ресурси медичної галузі, впроваджено високоефективні лікувально-діагностичні технології. Зокрема, в Центрі планують надавати медичну допомогу дітям із найбільш складними патологічними випадками – солідними пухлинами, онкогематологічними захворюваннями, складними соматичними та хірургічними випадками, перинатальними ураженнями тощо. Також передбачається надання медичної допомоги вагітним та породіллям. У Центрі діятимуть відділення патології вагітних, передчасних пологів, допоміжних репродуктивних технологій, медико-генетичний центр тощо.

    Сьогодні в Україні існують патології, боротися з якими вітчизняна медицина не в змозі. В країні немає закладів, де здійснюють трансплантацію кісткового мозку від неродинного донора; немає змоги проводити деякі види операцій з пластичної хірургії, онкологічної нейрохірургії, реконструктивної ортопедії (у тому числі щелепно-лицевої), операції на магістральних та периферійних судинах; не здійснюється відповідно до сучасних вимог перинатальна діагностика імунологічних, спадкових, генетично-ендокринних захворювань; існують певні проблеми зі здійсненням трансплантації нирок у дітей тощо. Саме для вирішення цих проблем створюється Центр охорони здоров'я матері та дитини.

    Інф. Офіційне інтернет-представництво Президента України

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.