• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • МОЗ планує у чотири рази збільшити в Україні кількість трансплантацій кісткового мозку

    Опубликовано: 2020-08-05 16:30:21

    Кількість трансплантацій кісткового мозку в Україні планують збільшити у чотири рази у порівнянні з 2019 роком. Минулого року в Охматдиті провели лише 21 трансплантацію. Про це заявив на брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає кореспондент УНН.

    "Трансплантація кісткового мозку - це надважливе питання. Наприклад, у минулому році 62 людини були відправлені за кордон на трансплантацію кісткового мозку. При тому, що у нашому Охматдиті була зроблено тільки 21 трансплантація кісткового мозку", - зазначив Степанов.

    За його словами, цього року у квітні в Україні зробили першу трансплантацію кісткового мозку від неродинного донора.

    "Після відкриття відповідного відділення в Охматдиті ми зможемо робити кількість таких трансплантацій до 80 на рік. Це у 4 рази більше, ніж зроблено у 2019 році. Необхідність таких трансплантацій – не менше ніж 250 трансплантацій на рік у наших дітей", - додав Степанов.

    Нагадаємо, за інформацією МОЗ, Україна кожного року потребує проведення 5 тисяч трансплантацій.

    Антоніна Карташева

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.