• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Віктор Пинзеник: Для залучення інвестицій треба замінити дозвільну систему реєстрації бізнесу на повідомну

    Опубликовано: 2006-03-16 15:46:00

     Економічне зростання забезпечують два фактори – зростаючий внутрішній попит, інструментом якого частково є Бюджет, та інвестиції. Про це сказав сьогодні Міністр фінансів України Віктор Пинзеник, відповідаючи на запитання журналістів.

     Щодо бюджетного інструменту забезпечення зростання внутрішнього попиту, Віктор Пинзеник відзначив, що 2005 року було закрито багато тіньових схем, що дозволило збільшити доходи Бюджету, забезпечити підвищені соціальні видатки, що, у свою чергу, стимулювали розвиток певних ринків. Зокрема, добра динаміка росту спостерігалась у харчовій промисловості. Міністерство фінансів надавало інформацію, в яких сегментах ринку слід очікувати збільшення попиту завдяки зростанню доходів сімей.

     Проте, за словами Міністра, „дірки” на суму до 20 млрд. ще залишаються, і їх слід закривати.

     Інвестиції, на переконання Міністра фінансів, забезпечуються стабільним економічним середовищем. „В Україні роками можна отримувати дозвіл на придбання земельної ділянки, а потім роками – на будівництво підприємства, - зазначив Віктор Пинзеник. На його думку, слід спростити процедуру отримання земельних ділянок, що позитивно вплине на вартість житла – вона стане меншою.

     Також Міністр фінансів відстоює спрощення процедури реєстрації підприємств, заміну дозвільної системи для відкриття бізнесу на повідомну.

     Інф. MINFIN

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.