• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Хто перешкоджає отриманню дотацій селянами

    Опубликовано: 2006-03-16 11:06:00

    2 березня 2006 р. було прийнято постанову Кабінету міністрів України № 239 «Про затвердження порядку використання у 2006 році коштів Державного бюджету, що виділяються на фінансову підтримку виробництва продукції рослинництва шляхом дотування».

    Мінагрополітики зробило усе можливе, щоб дана постанова якнайшвидше вступила в дію і селяни отримали підтримку. Уже 7 березня було затверджено зведений реєстр з усіх без винятку областей, а це майже 14 тисяч сільгоспвиробників, які мають право на дотацію на гектар посівів озимих культур. Того ж дня до Міністерства аграрної політики від Міністерства фінансів надійшов лист, в якому містилась надумана і необґрунтована вимога обов’язкового підписання реєстрів начальниками контрольно-ревізійних управлінь. Ця примха була виконана 9 березня.

    На нараді у Кабінеті міністрів України, яка відбулася у понеділок, 13 березня, прийняли рішення про якнайшвидше фінансування, що частково було зроблено у той же день. Та на заваді знову стало всемогутнє Міністерство фінансів. Воно висунуло нову необґрунтовану вимогу: відтепер посіви озимих потрібно було перевіряти. Нині для цього треба як мінімум розгортати сніг на полях. Більшого безглуздя годі й чекати.

    Таким чином, рішення Верховної Ради України, і рішення Уряду розбивається об банальну дурість чиновників Мінфіну. Саме через це відомство селяни не можуть отримати кошти, потрібні на закупівлю пального, добрив, та й взагалі на весняно-польові роботи. 

    За повідомленням заступника Міністра С.І.Мельника







    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.