• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна потрапила до попереднього списку країн, громадянам яких дозволть в’їзд до ЄС з 1 липня - ЗМІ

    Опубликовано: 2020-06-26 17:30:38

    Україна потрапила до попереднього списку країн, громадянам яких планують дозволити в’їзд до Європейського Союзу з 1 липня. Про це повідомляє УНН з посиланням на Euronews.

    “На закритому засіданні в Брюсселі чиновники обговорюють кому буде дозволений в’їзд до ЄС 1 липня, коли планують відкрити міжнародні кордони союзу, а кому заборонений. Існує два списки, один для тих, кого будуть впускати, і один для тих, кого не будуть”, — повідомили в ЗМІ.

    Вказано, що цей список вже викликав суперечки, оскільки стало відомо, що Сполучені Штати Америки входять до останнього списку, в країні понад 2,4 млн випадків COVID-19.

    “У четвер європейські чиновники не змогли прийняти рішення про те, яким країнам буде заборонено в’їзд після відкриття зовнішніх кордонів”, — йдеться у повідомленні.

    Зазначається, що Україна входить до списку країн, який дозволений в’їзд, тоді як Бразилія, Катар, США та Росія — не входять. Всього в’їзд дозволено мешканцям 54 країн.

    Повідомляється, що якщо чиновники не домовляться вчасно, то дата відкриття кордону може бути не 1 липня.

    “Дипломатичні джерела також натякали... що між країнами існують розбіжності щодо критеріїв, котрі слід використовувати для прийняття цього рішення, але дехто стверджує, що дані про показники COVID не є достовірними. Вони просять ECDC, агентство ЄС з питань профілактики захворювань, надати більш детальну інформацію”, — вказано у повідомленні.

    Зазначається, що списки будуть переглядатись кожні два тижні.

    Нагадаємо, Грузія відкриває кордони: з’явилися деталі.

    Дар'я Панченко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.