• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україну за 12 років не пустили близько 20,6 млн упаковок неякісних ліків на 400 млн грн - РНБО

    Опубликовано: 2020-06-17 17:30:24

    У період з 1 січня 2008 року по 1 квітня 2020 року в Україну не пустили майже 20,6 млн упаковок лікарських засобів неналежної якості на загальну суму близько 400 млн грн. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу РНБО.

    “Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками за період з 1 січня 2008 по 1 квітня 2020 не допустила до споживача майже 20,6 млн упаковок лікарських засобів неналежної якості на загальну суму близько 400 млн грн. Крім того, за останні роки почастішали випадки виявлення на фармацевтичному ринку України лікарських засобів, ввезених на її територію контрабандним шляхом”, — сказав заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексій Соловйов.

    Він зазначив, що водночас у сфері протидії фальсифікації лікарських засобів існують проблемні питання, заходи щодо протидії поширенню фальсифікату в Україні є недостатніми. Зокрема, не регулюється ринок дієтичних добавок, а також питання ліцензування дистанційної торгівлі ліками і відсутність відповідної кримінальної відповідальності за виведення на ринок фальсифікованих медичних виробів. Також потребує вдосконалення механізм реалізації повноважень Держлікслужби.

    “Одним з надважливих завдань у сфері охорони здоров’я з урахуванням стрімкого розвитку ринку фармацевтичної промисловості та додаткових вимог до якості та безпечності лікарських засобів є вдосконалення державної політики щодо впровадження сучасних методів запобігання фальсифікації медичної продукції”, — додав Олексій Соловйов.

    Вказано, що під час засідання робочої групи РНБО учасники розглянули проблемні питання імплементації положень конвенції Ради Європи про підроблення медичної продукції та подібні злочини, що загрожують охороні здоров’я в сфері обігу харчових добавок і косметичних засобів, що мають властивості для лікування чи містять у своєму складі активні речовини, а також у сфері захисту прав споживачів та ветеринарної медицини.

    “Серед іншого, було обговорено проблемні питання вилучення з обігу небезпечної медичної продукції, здійснення контролю за дистанційною торгівлею і доставкою медичної продукції, та реалізації Міністерством охорони здоров’я України пілотного проекту щодо маркування контрольними знаками і проведення моніторингу обігу лікарських засобів для боротьби з фальсифікатом”, — повідомили у пресслужбі.

    Нагадаємо, МОЗ розмістили тендери для закупівлі медпрепаратів для хворих на онкологічні захворювання.

    Дар'я Панченко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.