За рік м‘ясо птиці в Україні подешевшало в середньому на 13,5%. Про це свідчать дані Держстатистики, передає УНН.
Йдеться, зокрема, про куряче філе та курячі тушки.
У квітні 2019 року вартість 1 кг курячого філе становила 105,5 грн, тоді як у квітні 2020 року — 88,1 грн. Таким чином за рік куряче філе подешевшало на 16,4%. За останній місяць — на 4,3%.
Водночас, тушки курячі за рік впали в ціні на 10,6%, за останній місяць — на 3,5%.
Інші види м’яса зросли в ціні. Свинина за рік подорожчала на 5% — до 121 грн за 1 кг.
Яловичина зросла в ціні на 9,7%, до 141 грн за кг.
Нагадаємо, головний виробник країни — компанія МХП (“Наша Ряба”) у I кварталі 2020 року збільшила виробництво продукції на 4% і знизила ціну на 11%.
Раніше повідомлялось, що ціна на українську курятину нижча на третину від європейської.
Ірина Макаренко
Источник: УНН
e-news.com.ua