• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зеленський підписав указ про вдосконалення вищої освіти: деталі

    Опубликовано: 2020-06-03 17:30:49

    Президент України Володимир Зеленський підписав указ №210/2020 "Про вдосконалення вищої освіти в Україні". Відповідний документ оприлюднено на сайті Президента, передає УНН.

    "З метою вдосконалення якості та змісту вищої освіти в Україні як фундаментальної основи для розвитку держави, підготовки конкурентоспроможного людського капіталу, відповідно до пункту 28 частини першої статті 106 Конституції України постановляю: утворити Раду з питань розвитку вищої освіти в Україні як консультативно-дорадчий орган при Президентові України", - йдеться в указі.

    Зеленський також постановив Кабінету Міністрів забезпечити розроблення та затвердити до 1 листопада стратегію розвитку вищої освіти в Україні на 2021 - 2031 роки, затвердити до 1 грудня низку державних програм, а також забезпечити розроблення та затвердження до 1 вересня плану заходів щодо популяризації природничих наук та математики.

    Уряду також доручено розробити та затвердити до 1 вересня 2020 року план заходів щодо популяризації можливостей здобуття вищої освіти в Україні для іноземних студентів.

    Керівнику ОП Зеленський доручив подати у двотижневий строк проект положення про Раду з питань розвитку вищої освіти в Україні та пропозиції щодо її персонального складу.

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вступна кампанія 2020: мотиваційний лист, важливі творчі конкурси та договори з бюджетниками.

    Сам Президент, коментуючи свій указ у Telegram-каналі, нагадав, що напередодні мав конструктивну зустріч з представниками закладів вищої освіти з усієї України.

    "Зазначені в указі завдання уряду – це першочергові кроки, на важливості та невідкладності яких наголосили всі представники вищої освіти. Ми повинні сформувати чіткі цілі та готувати конкурентоспроможних фахівців – відповідно до потреб української економіки. Визначити, якими професіями ринок перенасичений, а які навпаки - будуть гостро затребувані у найближчі роки", - написав Зеленський.

    З його слів, окрему увагу буде приділено популяризації нашої освіти серед іноземних студентів.

    "Указом створюється Рада з питань розвитку вищої освіти при Президентові України. Її завданнями, серед іншого, будуть вдосконалення якості та змісту вищої освіти в Україні, підготовка пропозицій для вдосконалення законодавства України у цій галузі, зокрема щодо фінансової автономії закладів вищої освіти, механізму залучення приватних інвестицій та розвитку державно-приватного партнерства", - пояснив глава держави.

    Він додав, що найближчим часом проведе зустрічі з представниками дошкільної, середньої та професійно-технічної освіти щоб разом визначити шляхи розвитку та вдосконалення цих рівнів.

    Нагадаємо, на думку Президента, в Україні існує кадровий голод, і цю проблему має вирішувати вища освіта.

    Саша Картер

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.