• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ФАО готова й надалі надавати технічну підтримку

    Опубликовано: 2020-05-15 11:15:50

    ФАО та Уряд України обговорили вплив COVID-19 на продовольчу безпеку.

    Керівник регіональної програми Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) у Європі та Центральній Азії Раймунд Йеле зустрівся із заступником міністра Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства - торговим представником України Тарасом Качкою та Департаментом багатосторонніх та двосторонніх торгових угод.

    Зустріч була присвячена впливу COVID-19 на продовольчу безпеку, перегляду поточних програм та двостороннього співробітництва між ФАО та Україною, збільшення оперативної присутності організації у країні.

    На сьогодні ФАО Україна реалізує проекти розвитку сільського господарства та сільських територій, рибного господарства, безпеки харчових продуктів, адаптації до зміни клімату та боротьби з деградацією земель, боротьби з хворобами тварин та рослин, надзвичайної допомоги та сприяння економічному відновленню постраждалих від конфлікту регіонів на сході України.

    «Рівень продовольчої безпеки на національному, регіональному та глобальному рівнях кардинально змінився через вплив пандемії COVID-19. Країнам важливо задовольняти негайні потреби вразливих груп населення в продуктах харчування, підвищувати програми соціального захисту, посилювати ефективність і спробувати зменшити витрати, пов'язані з торгівлею», - зазначив Раймунд Йеле.

    Представники уряду висловили стурбованість щодо перебоїв у ланцюгах доданої вартості для овочів та значних втрат для фермерів, спричинених закриттям оптових ринків через епідеміологічну ситуацію, особливо на півдні та заході України.

    «Ситуація трохи покращується і Україна нещодавно відновила роботу ринків, з дотриманням необхідних санітарних умов, - додав Тарас Качка, заступник міністра. - Що стосується експорту, то Україна не ввела жодних обмежень, крім тимчасової заборони на експорт гречки до 1 липня 2020 року. Незважаючи на несприятливу ситуацію з експортом зернових, спричинену обмеженнями в деяких інших країнах Чорноморського регіону, Україна продовжує виконувати свої зобов'язання».

    Раймунд Йеле запевнив представників Міністерства, що ФАО готова й надалі надавати постійну технічну підтримку українському уряду для забезпечення національної продовольчої безпеки під час кризи COVID-19 та популяризації кліматоорієнтованих сільськогосподарських практик в умовах посух на півдні країни.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.