• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЄБРР прогнозує скорочення економіки України на 4,5%

    Опубликовано: 2020-05-13 18:00:31

    Європейський банк реконструкції і розвитку прогнозує скорочення ВВП України в 2020 році на рівні 4,5%. Про це йдеться в останньому макроекономічному огляді, опублікованому ЄБРР сьогодні, передає УНН.

    "ВВП України впаде на 4,5 відсотка в 2020 році в результаті глобальних потрясінь, пов'язаних з коронавірусом, і після більш повільного промислового зростання, зафіксованого в кінці 2019 року - початку 2020 року", - відзначили в ЄБРР.

    Банк очікує, що економіка України відновиться до 5,0% в 2021 році.

    У доповіді ЄБРР про регіональні економічні перспективи відзначається "висока вартість рефінансування боргу на міжнародних фінансових ринках" для України.

    У доповіді стверджується, що поєднання скорочення зовнішнього попиту і внутрішнього попиту через заходи у сфері охорони здоров'я, ухвалені для стримування поширення коронавірусу, позначилося на секторах виробництва і послуг.

    Банк пояснює, що макрофінансові основи залишаються відносно сильними і здатні поглинати зовнішні шоки при рекордно високому рівні іноземних резервів і найнижчій обліковій ставці протягом шести років.

    У доповіді наголошується, що економіки в регіонах ЄБРР можуть скоротитися в середньому на 3,5 відсотка в цьому році, а в 2021 році можливий відскік на 4,8 відсотка, попереджаючи, що прогнози тяжіють до "безпрецедентної невизначеності".

    Нагадаємо, Мінекономіки оцінило скорочення ВВП у І кварталі цього року на рівні 1,2%.

    Юлія Шрамко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.