• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Тест-системи на COVID-19 українського виробництва вже закуповує Німеччина

    Опубликовано: 2020-05-07 17:30:50

    З сьогоднішнього дня ІФА-тести українського виробника НПК "Діапроф-Мед" для виявлення антитіл до COVID-19 відповідають вимогам директиви ЄС. Про це повідомили в самій компанії, передає УНН.

    "Це стало можливим після проведення порівняльних випробувань. Розробники висловлюють подяку експертам CDC (Атланта США) за сприяння в проведенні порівняльних випробувань, які проводилися в НМУ ім. Богомольця", - сказано в повідомленні.

    Також зазначається, що з представником виробника в Євросоюзі були підписані всі необхідні документи.

    "Таким чином, відсьогодні ІФА-тести українського виробника НПК "Діапроф-Мед" для виявлення антитіл до COVID-19 відповідають вимогам директиви ЄС", - відзначили в компанії.

    Окрім того, повідомляється, що перша партія українських тестів "Діапроф-Мед" експортується в Німеччину, де буде використана для обстеження сироваток крові людини.

    Як повідомляв УНН, до кінця травня український виробник випустить перший мільйон ІФА-тестів на COVID-19.

    Нагадаємо, НПК "Діапроф-Мед" раніше заявив про успішне завершення розробки ІФА-тестів на COVID-19. Йдеться про тестування на імуноглобуліни G, М і А.

    Таким чином Україна стала п'ятою країною в світі, вченим якої за короткий період часу вдалося розробити відповідні ІФА тест-системи.

    Так, тест на визначення імуноглобуліну G дозволяє констатувати одужання пацієнта від вірусу, а також використовувати антитіла перехворілих у лікуванні тяжкохворих пацієнтів з COVID-19.

    Тестування на імуноглобулін М (IgM антитіл до коронавірус) дозволяє виявити хворих.

    Ще одна тест-система призначена для якісного виявлення IgA антитіл до SARS-CoV-2 в зразках сироватки і плазми крові людини. Цей аналіз дозволяє виявляти хворих коронавірусом буквально з перших днів зараження.

    Ірина Макаренко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.