• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені довели безпеку курятини під час коронавірусу

    Опубликовано: 2020-04-23 16:30:18

    Вчені з Інституту Фрідріха Леффлера (FLI) (Німеччина) провели дослідження про можливість інфікування домашніх тварин коронавірусом COVID-19, передає УНН з посиланням на poultryworld.net.

    Експеримент провели на свинях і курах. Перші результати показали, що свині і курчата не сприйнятливі до коронавірусу.

    "В ході експерименту було виявлено, що ані курчата, ані свині не сприйнятливі до зараження SARS-CoV-2. Згідно з поточними даними, вони не схильні до дії вірусу і, отже, не несуть потенційного ризику для здоров'я людини", - резюмували вчені.

    Вченим потрібно якийсь час, щоб проаналізувати отримані дані. Остаточні результати дослідження будуть опубліковані в травні.

    Нагадаємо, попит на курятину в Україні зріс на 20% за період карантину. У той же час найбільший виробник - компанія МХП (Наша Ряба) заявила, що в повній мірі зможе забезпечити запити внутрішнього ринку, не скорочуючи при цьому експортні поставки.

    "МХП забезпечує внутрішній ринок і виконує всі зовнішні зобов'язання, продовжуючи експорт в 80+ країн світу. Це підтримує національну економіку і відповідає закликам ООН щодо недопущення продовольчої кризи в світі", - відзначили в компанії.

    Також нагадаємо, МХП виділив 84 млн грн на боротьбу з коронавірусом в Україні.

    Ірина Макаренко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.