• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Найбільший виробник курятини України розповів, як фактор експортера в ЄС впливає на якість продукції

    Опубликовано: 2020-02-26 18:00:32

    Право на експорт курятини у ЄС мають лише кілька українських компаній. Одна із них — агрохолдинг “Миронівський хлібопродукт” (Наша Ряба). Як впливає фактор експортера у ЄС на виробництво “чистого” м’яса птиці, УНН розповіла директор з маркетингу МХП Марина Сергієнко.

    За її словами, фактор постачальника курятини у ЄС однозначно збільшує контроль за виробництвом.

    “Наші потужності ледь не щомісяця перевіряють делегації з інших країн. Тому бути „в тонусі“ — не забаганка, а наш обов’язок”, — повідомила вона.

    Так, до прикладу, європейським законодавством заборонено застосовувати антибактеріальні препарати з профілактичною метою, продовжила Сергієнко.

    “Лікування дозволяється тільки за призначенням ветеринарного лікаря після виявлення збудника і його чутливості до препарату за допомогою лабораторних досліджень”, — уточнила вона.

    Більше того, з 2022 року в ЄС кардинально зміниться підхід до використання антибіотиків у тваринництві, інформує Сергієнко. У рамках нового регламенту буде створена єдина база даних ветеринарних препаратів, дозволених для використання у ЄС, додала вона.

    “Країни повинні будуть збирати дані з продажу та використання антибіотиків, аж до однієї конкретної ферми. Буде складено список антибіотиків, дозволених тільки для використання людиною”, — поінформувала директор з маркетингу МХП, додавши, що країни ЄС отримають право коригувати цей список або забороняти певні антибіотики.

    Після цього у виробників м’яса та м’ясних виробів з’являться правові підстави вимагати провести додаткові постмаркетингові дослідження, розповідає Сергієнко.

    “Крім того, союз може заборонити або обмежити експорт товарів тваринного походження з країн, у яких не буде дотримано нові правила”, — прогнозує вона.

    Нагадаємо, маркування “без антибіотиків” на продукції МХП, зокрема курятині “Наша Ряба” означає, що при виробництві м’яса антибіотик не застосовувався.

    Петро Івасюк

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.