Найбільший виробник курятини України розповів, як фактор експортера в ЄС впливає на якість продукції

26 фев, 18:00

Право на експорт курятини у ЄС мають лише кілька українських компаній. Одна із них — агрохолдинг “Миронівський хлібопродукт” (Наша Ряба). Як впливає фактор експортера у ЄС на виробництво “чистого” м’яса птиці, УНН розповіла директор з маркетингу МХП Марина Сергієнко.

За її словами, фактор постачальника курятини у ЄС однозначно збільшує контроль за виробництвом.

“Наші потужності ледь не щомісяця перевіряють делегації з інших країн. Тому бути „в тонусі“ — не забаганка, а наш обов’язок”, — повідомила вона.

Так, до прикладу, європейським законодавством заборонено застосовувати антибактеріальні препарати з профілактичною метою, продовжила Сергієнко.

“Лікування дозволяється тільки за призначенням ветеринарного лікаря після виявлення збудника і його чутливості до препарату за допомогою лабораторних досліджень”, — уточнила вона.

Більше того, з 2022 року в ЄС кардинально зміниться підхід до використання антибіотиків у тваринництві, інформує Сергієнко. У рамках нового регламенту буде створена єдина база даних ветеринарних препаратів, дозволених для використання у ЄС, додала вона.

“Країни повинні будуть збирати дані з продажу та використання антибіотиків, аж до однієї конкретної ферми. Буде складено список антибіотиків, дозволених тільки для використання людиною”, — поінформувала директор з маркетингу МХП, додавши, що країни ЄС отримають право коригувати цей список або забороняти певні антибіотики.

Після цього у виробників м’яса та м’ясних виробів з’являться правові підстави вимагати провести додаткові постмаркетингові дослідження, розповідає Сергієнко.

“Крім того, союз може заборонити або обмежити експорт товарів тваринного походження з країн, у яких не буде дотримано нові правила”, — прогнозує вона.

Нагадаємо, маркування “без антибіотиків” на продукції МХП, зокрема курятині “Наша Ряба” означає, що при виробництві м’яса антибіотик не застосовувався.

Петро Івасюк

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/477797.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua