• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Початок розслідування судом ООН анексії Криму очікується цього року - прокурор

    Опубликовано: 2020-01-29 17:30:30

    Є очікування, що у 2020 році прокурор Міжнародного кримінального суду почне розслідування за фактом анексії Криму. Про це під час презентації дослідження "Окупація Криму: без знаків, без імені, ховаючись за спинами цивільних" зазначив прокурор АР Крим Ігор Поночовний, передає кореспондент УНН.

    "Чому ми сподіваємося на 2020 рік? Тому що під час останнього спілкування з Офісом прокурора Міжнародного кримінального суду стало зрозуміло, що фіналізується вже ситуація. Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду знаходиться на стадії попереднього вивчення отриманої від України інформації і вже в поточному році може бути розпочато офіційне розслідування за фактом захоплення Криму", - зазначив він.

    Окрім того, він зазначив, що наразі за фактом анексії Криму заплановано багато роботи.

    "Зараз заплановано багато роботи: систематизація, фото/відео, свідків, робота з ними, очевидців подій, жертв. З цивільного населення, хто використовувався в якості живих щитів та переміщений зараз на підконтрольну Україні територію. Заплановано цілу низку заходів, разом з СБУ будемо розслідувати, сподіваюся результати не змусять себе чекати", - додав він.

    Нагадаємо, Україна подала до Міжнародного кримінального суду докази використання РФ кримчан як "живих щитів".

    Як повідомляв УНН, Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук обговорив з віце-президентом Європейської Комісії Валдісом Домбровскісом додаткові санкції ЄС до окремих осіб, які сприяли анексії Криму.

    Валерія Гуржий

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.