• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фундаментні блоки: особливості, переваги і недоліки

    Опубликовано: 2020-01-28 15:02:21

    Фундаментні блоки активно використовуються при закладанні фундаменту як невисоких будинків, так і багатоповерхових споруд. При спорудженні високих будівель під блоки укладають фундаментні подушки, які за рахунок своїх габаритів розподіляють отримане навантаження на велику площу, зменшуючи тиск на ґрунт. Ми розглянемо, що таке ФБС, які він має маркування, переваги та недоліки.

    Особливості фундаментних блоків

    Під фундаментними блоками розуміють монолітну залізобетонну конструкцію прямокутної форми. Для будівельників блоки привабливі високою якістю, міцністю і надійністю. За рахунок того, що блоки виготовляються виключно в промислових умовах з дотриманням усіх технічних умов, забезпечується їхня гарантована якість. 

    Міцність досягається за рахунок формування каркасу з арматури і використання високоякісного бетону. ФБС можуть витримувати значні навантаження і мають тривалий термін використання. Заводи-виробники виготовляють блоки з різними габаритами, що дає змогу будівельникам підбирати оптимальні варіанти під кожний проєкт.

    Широкий асортимент фундаментних блоків, що часто використовуються в приватному будівництві і зведенні багатоповерхових будівель, представлений на сайті компанії «Укфривел». Багато виробників можуть виготовити ФБС під індивідуальне замовлення, тому не обов’язково проєктувати фундамент приватного будинку з урахуванням типового розмірного ряду блоків.

    У маркуванні блоків зазначаються їхні розміри: ширина, висота і довжина. Наприкінці маркування буквою позначають різновид бетону, який використовувався для виготовлення блоку:

    • Т – важкий бетон;
    • П – керамзитовий бетон;
    • С – силікатний бетон, що характеризується високою щільністю. 

    На сайті компанії Ukfreewell дуже зручно вибирати ФБС. Технічний рисунок і маркування кожного блоку представлені тут: https://ukfreewell.com.ua/ua/zbv/fundamentni-bloki.html.

    Переваги і недоліки ФБС

    До основних переваг фундаментних блоків із бетону належать:

    1. Усі блоки одного маркування мають одинакові габарити, що дає змогу їх монтувати з допустимою щільністю між стиками. Виготовляти ФБС з максимально точним розмірами вдається при чіткому дотриманні діючих ДСТУ в промислових умовах.
    2. На кожному блоці є конструктивно передбачені пази, за допомогою яких ФБС з’єднуються між собою. Завдяки цьому будівництво фундаменту здійснюється швидкими темпами.
    3. ФБС мають універсальну конструкцію, яка дає змогу будувати фундаменти різної складності.
    4. Після закінчення монтажу фундаменту можна відразу виконувати інші будівельно-монтажні роботи.
    5. Блоки морозостійкі, тому будівництво фундаменту можна проводити навіть узимку.

    За рахунок високих показників міцності, надійності та морозостійкості ФБС можуть використовуватись при зведенні фундаментів на різних ґрунтах. 

    ФБС, як і кожний будівельний матеріал, мають низку недоліків:

    1. Блоки мають велику вагу, тому їхній монтаж здійснюють із використанням підйомного крану.
    2. У місцях стикування блоків відсутня герметичність і проникає волога. Необхідно додатково виконувати гідроізоляцію.
    3. Низький показник теплостійкості. В холодних регіонах фундамент із блоків необхідно утеплювати від промерзання.

    Варто також враховувати, що фундаментні блоки досить дорогі, тому фундамент, зведений із них, має високу собівартість. При цьому міцність збірних конструкцій нижча, ніж у монолітних фундаментів.

     


    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.