• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Молокопереробників покарано за змову

    Опубликовано: 2006-03-01 17:08:00

    Антимонопольний комітет України визнав антиконкурентні узгоджені дії ТОВ «Люстдорф» і ДП ТДФ «Рудь» ВАТ «Житомирський маслозавод» на ринку заготівлі молока для промислової переробки. За результатами виїзного засідання Комітету у Вінниці порушників оштрафовано на 25 тис. грн. кожного.

    Так, з вересня минулого року підприємства одночасно та без об’єктивних причин встановлювали однакові ціни на закупівлю молока у жителів с.Польова Лисіївка на Вінничині.

    Зокрема, «Люстдорф» знизило вартість закупки з 1,20 до 1,05 грн/л і «Рудь» довело ціну до такого ж рівня, не зважаючи на сезонне зменшення пропозиції молока. Як наслідок, цінова конкуренція між ними в регіоні була усунена повністю.

    Окрім цього, обидва закуповували молоко без укладення договорів із населенням, не попереджаючи заздалегідь здавачів про зміну цін. Такі непрозорі умови сприяли порушенню конкуренційного законодавства.

    Оскільки переробники не обґрунтували схожу поведінку з одночасного встановлення низьких закупівельних цін, а попит на молоко лише зростав, – Комітет визнав антиконкурентну змову та застосував санкції.

    «Замість боротьби за постачальника, закупівельники змовилися та поставили людей у безвихідь. Як свідчать дослідження, такі порушення можуть мати місце і в інших регіонах. Тому у сьогоднішній ситуації на ринку, подібні спроби поставити здавачів на коліна будуть жорстко каратися. Адже всі повинні чітко розуміти, для селян продаж молока є одним з основних видів доходу», - заявив у цьому зв’язку Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв.

    Прес-служба Антимонопольного комітету України





    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.