• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Газопровід Північний потік-2 не збудують вчасно

    Опубликовано: 2019-12-10 16:30:58

    Компанія-оператор газопроводу "Північний потік-2" повідомила про затримки із завершенням спорудження газогону. У понеділок, 9 грудня, в компанії визнали, що не зможуть вкластися в озвучені раніше терміни будівництва енергетичного об'єкта. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

    "Ми запланували, що в найближчі місяці завершимо проєкт згідно з усіма правовими та технічними нормами", - наголосили в компанії, цитує агенція новин dpa. Утім, у компанії не змогли назвати точної дати завершення спорудження трубопроводу через погодні умови. Раніше планувалося до кінця 2019 року ввести об'єкт в експлуатацію.

    На даний момент прокладено вже 2,1 тисячі кілометрів труб двох ниток газогону. Ще залишилося прокласти близько 300 кілометрів. Планується, що після введення в експлуатацію цим газогоном щороку транспортуватиметься з Росії до Німеччини 55 мільярдів кубометрів газу.

    Приблизно така сама кількість газу щороку з Росії надходить газопроводом "Північний потік-1", введеним у експлуатацію раніше.

    Нагадаємо, Сполучені Штати критикують спорудження "Північного потоку-2", вважаючи його загрозою для енергетичної безпеки ЄС. Крім того, Вашингтон запровадив санкції проти компаній, причетних до його спорудження й навіть урахував ці санкції в проєкті оборонного бюджету.

    У Києві теж розглядають цей проєкт як інструмент політичного впливу Кремля. Натомість у Берліні та Москві наголошують, що проєкт - виключно економічний.

    Денис Масліков

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.