• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Рада ратифікувала угоду з Малайзією про уникнення подвійного оподаткування

    Опубликовано: 2019-10-30 17:30:32

    Верховна Рада України ратифікувала угоду з Малайзією про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи. Відповідне рішення підтримали 333 народних депутата, передає кореспондент УНН.

    Проект закону 0002 про ратифікацію Угоди між Урядом України та Урядом Малайзії про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи та Протоколу до неї підготовлено з метою виконання внутрішньо державних процедур, необхідних для того, щоб Угода та Протокол до неї набули чинності у стосунках між двома країнами.

    Необхідність укладення цієї Угоди та Протоколу до неї пояснюється тим, що доходи, які виникають в економічних стосунках між резидентами України та Малайзії, підлягають оподаткуванню у подвійній юрисдикції: по-перше, у державі, в якій одержувач доходу є резидентом, по-друге, у державі, в якій здійснюється діяльність, стосовно якої виникає дохід. Тому Угода та Протокол до неї сприятимуть по-перше, уникненню подвійного оподаткування, по-друге, запобіганню ухиленню від сплати податків і, по-третє, взаємному зменшенню податкових перешкод для закордонних інвестицій та торгівлі.

    Від ухвалення цього акта залежить набрання чинності Угодою між Урядом України та Урядом Малайзії про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи та Протоколом до неї. Внаслідок укладення зазначеної Угоди та Протоколу до неї підприємці обох країн отримають гарантії того, що прибутки, одержані від підприємницької діяльності на території іншої країни, а також з джерел у цій іншій країні у вигляді дивідендів, процентів та роялті, не підлягатимуть подвійному оподаткуванню. Угода та Протокол до неї також гарантують, що підприємці однієї держави будуть оподатковуватись в іншій державі на тих самих умовах, що й підприємці цієї іншої держави.

    Крім того, Угода та Протокол до неї спрямовані на попередження ухилень від сплати податків. Таким чином, створюються додаткові умови для поглиблення українсько-малайзійських економічних стосунків.

    В ході обговорення нардепи повідомили, що податкові ставки, зазначені в угоді, уряди обох країн узгоджували протягом півтора року.

    Нагадаємо, вчора, 29 жовтня, парламентарі ратифікували угоду з урядом США щодо податкових вимог до іноземних рахунків.

    Марія Мамаєва

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.