• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна може ефективніше використати ПАРЄ в своїх інтересах, ніж просто покинути її

    Опубликовано: 2019-10-29 08:23:39

    Україна повинна використовувати такий майданчик, як Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) для відстоювання своїх інтересів на міжнародній арені.  Так в УСПП коментують заяву спікера  Верховної Ради України,  котрий зазначив в ефірі одного із телеканалів, що не бачить передумов до повернення української делегації до Парламентської асамблеї Ради Європи.

    «Світові вже поданий  чіткий дипломатичний сигнал про те, що повернення Росії в ПАРЄ було великою помилкою і ударом по авторитету РЄ, водночас українська позиція має звучати на цій сесії, на ній розглядаються  важливі для нас питання. Нашій державі потрібно використовувати всі наявні міжнародні дипломатичні майданчики, усі можливості для відстоювання національних інтересів України. В тому числі – для доведення світу реального стану речей щодо війни на сході України.  Відтак, чітко та наполегливо,  в ПАРЄ можна і потрібно  захищати та просувати інтереси держави Україна», – переконаний президент УСПП Анатолій Кінах.

    Лідер ділової спільноти нагадав, що делегації низки країн – Естонії, Грузії, Латвії, Литви, Польщі, Словаччини – підтримали Україну після оголошення рішення про повернення РФ до ПАРЄ.  По тому  у Ризі за участю парламентаріїв країн Балтії, Грузії, Польщі, Великої Британії, України, Швеції і Данії було організовано засідання щодо координації подальших дій.

     «Поки ми очікуємо, що в асамблеї «отямляться» та відновлять справедливість – Росія тим часом розвиває свої сценарії, показуючи деяким прихильним чи нейтральним  до неї країнам Європи, що Україна діє непослідовно, «на емоціях». Добровільно здавати свої позиції на міжнародній арені не можна, тим паче, що підтримка є і її потрібно використовувати там чи інакше. Бо залишивши ПАРЄ,  ми віддамо доволі значну дипломатичну трибуну – для брехні і маніпуляцій на шкоду Україні», – каже президент УСПП.

    Нагадаємо, 30 вересня – 4 жовтня у Страсбурзі відкрили осінню сесію Парламентської асамблеї Ради Європи. Нова делегація від України була сформована напередодні, втім, по тому було оголошено, що вона не братиме участі в сесії через повернення до асамблеї РФ.

    Наразі питання участі чи неучасті української делегації в ПАРЄ  поставлено  на «паузу». 27 жовтня спікер ВРУ Д.Разумков прокоментував ситуацію ЗМІ: «Це рішення буде прийматися в стінах парламенту, але я вважаю, що позиція української делегації була тоді абсолютно коректною і правильною. Станом на сьогодні я не бачу передумов для зміни того рішення, яке було».

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.