• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Під Верховної Радою України розпочався мітинг проти продажу землі іноземцям

    Опубликовано: 2019-10-03 14:49:37

    Близько 14 тисяч аграріїв з усіх регіонів України розпочали попереджувальний мітинг проти ініційованої Урядом земельної реформи.

    Основною вимогою протестуючих є заборона продажу української землі іноземцям та відкликання відповідного урядового законопроекту №2178 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення».

    Представник організатора акції, заступник голови «Всеукраїнської Аграрної Ради» Денис Марчук пояснив, що аграрії ініціювали мітинг, щоб бути почутими владою. Адже всі попередні спроби налагодити діалог з владою та передати свої пропозиції до законопроекту виявилися марними.

    Раніше, аграрії вже протестували проти урядової політики продажу землі. 20 вересня за ініціативи ВАР у 15 областях України пройшла акція проти продажу в Україні земель сільськогосподарського призначення іноземцям. Люди, разом зі своєю сільгосптехнікою, вийшли на узбіччя основних автошляхів України. Всього в акції взяли участь близько 1000 одиниць техніки та понад 15 000 селян, фермерів та аграріїв.

    «Ми вийшли виступити проти цього законопроекту Кабінету Міністрів України і сказали, що там є норми, які не відповідають навіть Конституції України», - сказав він.

    Також, з огляду на важливість та резонанс земельної реформи, питання продажу землі повинно бути винесено на всеукраїнський референдум. Тим більше, що саме народовладдя та проведення референдумів з основних питань державної політики, було однією з передвиборчих обіцянок і Президента, і партії «Слуга Народу».

    На підтримку вимог мітингувальників зі сцени перед Верховною Радою України виступили представники опозиційних фракцій ВРУ та інших політичних партій.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.