• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кінах: відсутність роботи української делегації в ПАРЄ - помилка

    Опубликовано: 2019-10-01 08:52:36

    Президент УСПП Анатолій Кінах вважає, що Україна повинна використовувати такий майданчик, як Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) для відстоювання своїх інтересів на міжнародній арені. Відтак, факт того, що при відкритті осінньої сесії асамблеї не була присутня повноцінна делегація з України -  вважає помилкою.

    Про це лідер ділової спільноти заявив в ефірі одного із національних телеканалів.

    “Однозначно нам необхідно приймати участь в ПАРЄ, це достатньо потужний майданчик, на якому, при відповідних здібностях, можна захищати і просувати інтереси держави Україна. Тому це, безумовно, помилка,  що своєчасно не були проведені процедури, які б дозволили українській делегації прийняти участь в тій сесії ПАРЄ, яка відкрилася сьогодні”, - прокоментував експерт.

    Таку ситуацію  він вважає наслідком “турборежиму” рішень  у владі,  коли не було чітко розглянуто (з прогнозом наслідків) таку позицію держави.

    “Втім, це подія, яка вже відбулася. Потрібно врахувати і такий досвід, і не допускати повторення помилок. Незважаючи на те, що делегація України не була представлена на відкритті сесії, але депутати, які входять в склад делегації, все ж були присутні. Це позитив, адже  робота йде не тільки в пленарному режимі. Необхідно відновлювати комунікації, формувати аргументи, і основна частина діяльності в ПАРЄ проходить саме в такому режимі.  Тому правильно, що їдуть, але головне зробити висновки з попередніх помилок”, - зауважив президент УСПП.

    Також він висловив переконання, що в ПАРЄ українська делегація має працювати фахово і аргументовано, а не використовувати певні елементи шоу, як це траплялося раніше.

    Нагадаємо, 30 вересня - 4 жовтня у Страсбурзі відкривають осінню сесію Парламентської асамблеї Ради Європи.

    Нова делегація України в ПАРЄ була сформована минулого тижня у Верховній Раді, втім, було оголошено, що вона не братиме участі в сесії через повернення РФ.

    Наразі відомо, що до Страсбурга приїхали кілька членів нової делегації, які були і в попередньому складі, але вони не зможуть брати участь у роботі сесії та комітетів.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.