• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Бізнес турбує «турборежим» роботи нової Ради в економічній сфері

    Опубликовано: 2019-09-12 15:16:19

    Ділова спільнота стурбована тією швидкістю, з якою Верховна Рада розглядає та голосує за законопроекти, які  потребують доопрацювання у діалозі із підприємницькою спільнотою. Зокрема, мова йде про законопроекти №1053 та №1073 про застосування бізнесом РРО та детінізації розрахунків, до яких у підприємців  є чимало зауважень і пропозицій. Вони вже направлялись УСПП, іншими бізнес-асоціаціями до профільного комітету парламенту, але не враховані депутатами.  Такий поспіх законодавців містить ризики для підприємництва, особливо малого, адже останній реагує на грубі зміни правил гри на національному ринку доволі болісно. Про це сказав президент УСПП Анатолій Кінах в ефірі телеканалу Ukrlife TV.

    «Цей «турборежим» Ради, коли депутати голосують по назві законів, а не за їх змістом, викликає занепокоєння. Відсутність зворотного зв’язку із експертним середовищем та реальним сектором економіки  може призвести до помилкових, шкідливих  рішень. Відтак, ми, зі свого боку, працюємо над тим, щоб розвернути  діалог і з урядом, і з парламентом, поставити його на  постійну професійну основу», – наголосив лідер ділової спільноти.

    Також він висловив переконання, що законодавчі рішення повинні прийматися задля реалізації стратегічних програм і завдань держави. Поки такий комплекс чітко не окреслений. Потрібен також аудит стану справ в  економіці, і на йог7о основі – визначення її пріоритетів,  окреслення першочергових  на стратегічних кроків.

    «Якщо міняти правила гри грубо, то бізнес може постраждати, особливо мале підприємництво. Відтак, поглибиться  проблема відтоку кадрів за кордон, не відбудеться  покращення інвестиційного клімату тощо. Тому такий формат «законодавчого спаму»  необхідно замінити на системну і комплексну роботу парламенту у діалозі із бізнесом та громадськими організаціями, експертами, Безумовно, без штучних затягувань», – підкреслив Анатолій Кінах.

    УСПП вже направив свої пропозиції уряду та парламенту, у тому числі – комплексний документ «Платформа економічного патріотизму», а також аналіз низки законопроектів та обґрунтування інших новацій в податковій, митній сферах, кредитування бізнесу тощо.

     

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.