• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Глава МОЗ назвала основні пріорітети роботи відомства

    Опубликовано: 2019-09-04 17:00:07

    Міністерство охорони здоров’я має за пріоритети три ключові блоки. Про це під час прес-конференції у середу сказала Міністр охорони здоров’я України Зоряна Скалецька, передає кореспондент УНН.

    “Найвища цінність — це життя людини. Життя і його збереження. Ніхто більше в уряді і в державі не займається збереженням життя як МОЗ. Якщо ми говоримо зараз про збереження цінності, в першу чергу ми маємо абсолютно точно відпрацювати питання екстренної медичної допомоги, щоб вона належним чином працювала. З 2012 року триває реформа і не завершена значна кількість питань. В тому числі маршрутизація, в тому числі надійність інтенсивного лікування належної мережі”, — сказала міністр.

    Вона скала, що вже мала розмову з міністром інфраструктури з цього приводу.

    “Друге, не менш важливе для збереження життя — це є транспланталогія. По транспланталогіі затягується час. Я говорила з нашими фахівцями, ми говорили з Мінфіном, на цьому тижні ми вже проводимо нараду, робимо все для того щоб до кінця року підготувати і не відтерміновували знову закон”, — заявила Скалецька.

    “Третє питання — це доступна, якісна, високотехнологічна медичну допомога, і власне в цьому контексті нам треба відпрацювати інформполітику, кадрову політику”, — додала вона, зазначивши, що вже має напрацювання, але від обговорення треба переходити до дій.

    Як писав УНН, Скалецька прокоментувала підготовку закону щодо транспланталогії.

    Саша Картер

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.