• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • 30-ту річницю незалежності України потрібно зустріти із високими результатами, - А. Кінах

    Опубликовано: 2019-08-28 15:50:24

    Незалежність України – це цінність, котра була виборена і захищається щодня  зусиллями українського народу, його  армії, громадянського суспільства тощо. Святкування головного державного свята 24 серпня повинне містити і підведення певних підсумків, і  оголошення стратегічних програм, і планів на найближчу перспективу. Як просувається євроінтеграційний шлях, що зроблено для збільшення інвестицій та росту економіки, чи поліпшуються умови життя громадян – ось нагальні питання, навколо яких повинні сконсолідуватися влада, суспільство, бізнес. Згадаймо – наближається 30-та річниця незалежності, потужна дата, яку  потрібно зустріти із стабільним і значним ростом ВВП, укріпленням позицій на міжнародній арені, можливістю повноцінно захищати національні інтереси по всім параметрам і всіма  засобами. Таку думку висловив президент УСПП Анатолій Кінах в ефірі національного телеканалу, присвяченому Дню незалежності України.

    «Політична еліта досі не розуміє, що потрібно об’єднуватись навколо національних інтересів, а не боротьби за посади, портфелі, доступу до ресурсів, навколо політичних амбіцій.   Поза тим, лише сконсолідовані зусилля всього соціуму дадуть результат. В Україні, що б не говорили, є колосальний ресурс – і природний, і людський, і технологічний.  Саме ставка на нього, а також послідовна політика з  відстоювання стратегічних інтересів країни, в тому числі й на міжнародному напрямі  – ось вірний шлях», – наголосив Анатолій Кінах.

    Він підкреслив, що наразі зростає дистанція між нами і тими державами, що ще 28 років тому були з Україною  на рівних стартових позиціях.  Так, ВВП Польщі нині вп’ятеро вищий, на економіку сусіда трудяться до 2 млн. українських мігрантів.  За даними міжнародних організацій, Україна нинішніми темпами розвитку досягатиме рівня Польщі зразка 2018 року ще 50 років.

    «Це величезний розрив, і якщо його не долати зараз, далі це зробити буде все тяжче. Тому бізнес активно вимагає від влади дієві стратегії в промисловості, економіці в цілому, механізми більшого залучення інвестицій в реальний сектор, він готовий разом з нею напрацювати конкретні механізми досягнення цієї мети», – каже президент УСПП.

    Занепокоєння ділових кіл викликає не лише відсутність стратегій, але й плани з ліквідації парламентського комітету з промислової політики та підприємництва. За відсутності центрального виконавчого  органу, який би опікувався даною сферою, цей комітет – чи не єдиний форпост у владі, що послідовно відстоював інтереси національних виробників. УСПП вже звернувся із листом до глави держави з проханням розглянути це питання, а також закликав зробити аналогічні звернення ділові асоціації та компанії України.

    УСПП, його партнери з Антикризової ради громадських організацій також надіслали парламенту, президенту та уряду пропозиції щодо вирішення проблемних питань бізнесу і виробників.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.