• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Апельсиновий сік в меню дитини: користь чи шкода?

    Опубликовано: 2019-08-09 08:48:06

    Апельсиновий сік — безперечний лідер за вмістом вітамінів, тому лікарі рекомендують пити його для профілактики авітамінозу й застуди. Дійсно, в його складі вітаміни C, A, B1, B2, B6, E, K, а також біотин, фолієва кислота та інші незамінні мікроелементи.

    Свіжовичавлений апельсиновий сік зміцнює імунітет, поліпшує склад крові, має антибактеріальні властивості, стимулює діяльність головного мозку і прискорює обмін речовин.

    Але з якого віку і в якій кількості можна давати апельсиновий сік дітям, щоб він приніс користь і не викликав алергію? На ці запитання відповідає педіатр медичних центрів Into-Sana Ганна Гнилоскуренко.

    Важливо пам'ятати, що апельсин — це алерген. Тому краще не поспішати вводити його в раціон дитини. Спочатку варто ввести основні продукти, а потім, коли дитині виповниться рік, починати вводити апельсиновий сік. Що стосується кількості, тут варто дотримуватися основних правил прикорму: починати з 3–5 мл, при цьому спершу краще розводити сік наполовину з чистою водою, щоб його смак був м'якшим.

    Ще один важливий момент: в апельсиновому соку дійсно величезна кількість вітамінів і мікроелементів. Але це справедливо тільки для свіжовичавленого соку. У «магазинних» пакетованих соках корисних речовин набагато менше, тому батькам краще подбати, щоб в меню дитини потрапив саме свіжий сік.

    Як вже говорилося раніше, апельсин є сильним алергеном. Крім того, він агресивно впливає на слизову шлунка. Тому дитині менше 10 років не варто випивати за раз більше 30–50 мл апельсинового соку. Цю кількість не варто збільшувати, навіть якщо дитині дуже подобається сік. При бажанні його можна розбавляти чистою питною водою в будь-яких пропорціях.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.