• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні від АЧС застраховане лише одне свиногосподарство

    Опубликовано: 2019-07-29 17:30:23

    Основним критеріям страхування від АЧС відповідають 3% свиногосподарств України. Про це повідомляє прес-служба асоціації "Свинарі України", передає УНН.

    "Зі 140 ферм 67 відповідають критеріям. Це потужності 45 свиногосподарств зі 100 або 3% у масштабах країни (із 1745 господарств, згідно з офіційною статистикою)", - розповіли в асоціації.

    При цьому, мінімальним вимогам біобезпеки відповідає 60% ферм. І лише 39% майданчиків задовольняють критерій віддаленості господарства від спалаху АЧС упродовж останніх 6 місяців, розповіли в асоціації.

    В АСУ додали, що сьогодні в Україні лише 1 вітчизняне свиногосподарство застраховане від АЧС. І нагадали, що робота над розробкою механізмів відшкодування вартості поголів’я для промислових господарств у разі ураження АЧС триває.

    Нагадаємо, наприкінці минулого року у Мінагрополітики заявили, що планують запропонувати українським свинарям механізм компенсації збитків від АЧС. Яка точно модель для цього буде обрана - поки не говорять. Чиновники обіцяли представити її на початку поточного року, але поки цього зроблено не було.

    Приватні компанії класичного страхового ринку вже завили про готовність страхувати наших фермерів від АЧС, уточнивши, що така послуга буде досить дорогим.

    За словами депутата Сергія Тригубенка, оптимальну модель майбутнього страхування треба напрацьовувати в спільному діалозі між фермерами, страховиками і державою.

    Петро Івасюк

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.