• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Пам’ятку на Поштовій площі хочуть внести до списку ЮНЕСКО

    Опубликовано: 2019-07-23 17:30:02

    Визначено переможця всеукраїнського конкурсу на кращу концепцію історико-культурного, туристичного центру "Річкова брама тисячолітнього Києва" на Поштовій площі. Про це повідомляє УНН із посиланням на прес-службу Міністерства культури України.

    Так, у Київському Будинку архітектора відбулася фінальна зустріч з підбиття підсумків Всеукраїнського конкурсу на кращу концепцію історико-культурного, туристичного центру "Річкова брама тисячолітнього Києва" на Поштовій площі.

    "Переможцями конкурсу визначено креативну команду молодих архітекторів — Людмила Баженова (архітектор), Вячеслав Гоцалюк (інженер-проектувальник) і Олександр Приходько (інженер-проектувальник)", - йдеться в повідомленні.

    Під час представлення переможців конкурсу міністр культури України Євген Нищук вручив подяки Міністерства культури "За особистий внесок у збереження культурної спадщини України".

    "Історія знахідки цього об’єкта надзвичайна – він міг залишитись непоміченим і знищеним будівництвом, проте його помітили, й у 2014 році ми спільно з громадськістю та професійною спільнотою розпочали серйозну роботу. Тоді здавалося, що ця історія буде стрімко розвиватися – екскурсії, перші спроби 3д-візуалізацій – проте не все сталося так, як би нам цього хотілося. Ці довгі місяці ми активно працювали над внесенням пам’ятки до категорії місцевого значення, а нещодавно Уряд ухвалив і її національний статус. Саме завдяки цій роботі пам’ятку було збережено і внесено до державного реєстру нерухомих пам’яток культурної спадщини, саме завдяки цій роботі відбувся зараз і цей конкурс", - зазначив Нищук.

    За його словами, подібні об’єкти мають особливу історичну та культурну цінність.

    "...Тому наша подальша робота, окрім власне концепції "Річкова брама тисячолітнього Києва" на Поштовій площі, має бути сконцентрована на розбудові пам’ятки та подальшому внесенню її до списку ЮНЕСКО, що дасть можливість розвивати і зберігати об’єкт на світовому рівні"», - додав Нищук.

    Додамо, що у травні Кабінет міністрів України схвалив зміну категорії пам’ятки "Ділянка прибережного міського кварталу Середньовічного Києва" на Поштовій площі у м. Києві на категорію національного значення.

    Нагадаємо, учасники міжнародної науково-практичної конференції підтвердили історичне значення Поштової площі в Києві.

    Ясамін Мохаммад

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.