• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Револьвер Ван Гога виставлять на торги

    Опубликовано: 2019-06-18 17:30:51

    У середу паризький аукціонний будинок Drouot виставить на торги револьвер Ван Гога. За попередніми оцінками, вартість знаменитої знахідки коливається від 40 до 60 тисяч євро. Про це повідомляє УНН з посиланням на Euronews.

    Револьвер системи Лефоше був знайдений французьким фермером в 1965 році в полі біля міста Овер-сюр-Уаз, де художника виявили спливаючим кров'ю 27 липня 1890 року. З 2016 року ця вогнепальна зброя була виставлена в музеї Ван Гога в Амстердамі.

    Незважаючи на те, що справжність револьвера не доведена, в її користь говорять багато аргументів.

    "По-перше, саме місце, де зброя була виявлена, по-друге, 7-міліметровий калібр, який відповідає кулі, виявленої в тілі Ван Гога, а також положення спускового механізму вказують на те, що спочатку вилетіла куля, а потім револьвер впав на землю", - говорить Грегуар Вейрес, аукціоніст.

    Проте, загадкою залишається, хто саме натиснув на курок в той фатальний день. За офіційною версією, це зробив сам Ван Гог, що зважився на самогубство в липні 1890 року.

    Однак вісім років тому американські вчені висунули версію, що художника могли випадково застрелити діти, які грали з його зброєю.

    Спадщина Ван Гога, який пішов з життя в 37 років, включає більше 2 тис. полотен, більшість з них були написані в 1880-х роках. Сьогодні Ван Гог визнаний одним з найбільших художників всіх часів. Його картини можна зустріти майже в усіх найпрестижніших музеях світу, а їх вартість оцінюється в мільйони доларів. Так його робота "Жінки в дюнах за лагодженням мереж" була продана в червні на аукціоні в Парижі за більш ніж 7 млн євро.

    Як повідомляв УНН, викрадені 17 років тому картини Ван Гога знову виставлять в Амстердамі.

    Анастасія Ткачук

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.