• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна хоче збільшити кількість лоукостів і скасувати роумінг в ЄС

    Опубликовано: 2019-06-04 18:00:50

    Україна хоче домогтися через співробітництво в форматі Східного партнерства збільшення кількості лоукостів і скасувати роумінг в Європі для українських громадян. Про це заявив заступник міністра закордонних справ Василь Боднар в ефірі UA: Українське радіо, передає УНН.

    "Східне партнерство – це добра ініціатива, яка дає механізми зближення країн, які цього прагнуть, до Європейського Союзу – саме під таким кутом її було сприйнято в 2009 році, коли її ініціювали Польща і Швеція. Давайте говорити про це не як замінник європейської інтеграції, а як про те, що може допомогти провести певні реформи і зблизити Україну (з ЄС – ред.) у певних сферах", - зазначив Боднар.

    За його словами, позиція України полягає в тому, щоб спрямувати цей формат у максимально прагматичне русло.

    "Тобто, щоб це було, наприклад, сконцентровано на зменшенні роумінгу або скасування його для громадян України в Європі або навпаки, на посилення комунікацій – лоукости, більше поїздів, покращення дорожнього сполучення, різних європейських програм, приєднання України до проекту "Міжмор'є", - зауважив Боднар.

    Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський зустрівся з міністрами закордонних справ Королівства Швеція Маргот Вальстрьом і Республіки Польща Яцеком Чапутовичем, які перебувають в Україні.

    Марія Мамаєва

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.