• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські агровиробники з наступного року матимуть стенд на міжнародній виставці «Riga Food»

    Опубликовано: 2019-05-30 08:45:46

    З метою розширення двостороннього товарообігу з Латвією УСПП запропонував організувати український виставковий стенд на міжнародній виставці продуктів харчування «Riga Food 2020», до якої залучатиметься широке коло українських виробників – експонентів і надати йому статус національного стенду.
    Пропозицію підтримали у двосторонній діловій раді, а також внесли до протоколу засідання міжурядової комісії. Обидва заходи, нагадаємо, пройшли в травні у Ризі.
    Сторони привітали відновлення діяльності українсько-латвійської ділової ради і мають намір вживати практичних заходів, щоб зробити раду ефективним інструментом розвитку двостороннього ділового співробітництва. Українську її частину очолює перший віце-президент УСПП Сергій Прохоров.
    Окрім того, в рамках міжурядової комісії було обговорено питання посилення економічного співробітництва між країнами.  Сторони домовилися про подальші заходи щодо розвитку перевезення української сільськогосподарської продукції на експорт через латвійські порти, доставлення до них  залізницею та заохочення вантажовласників та вантажовідправників використовувати залізничні перевезення та латвійські порти для експорту та дистрибуції українських товарів до Північної та Західної Європи.
    З метою збільшення імпорту української продукції на ринок ЄС латвійська сторона запропонувала підприємцям з України (імпортерам, експортерам, вантажовласникам, транспортним і логістичним компаніям) використовувати латвійський транспортний коридор як інтегрований ланцюжок поставок, зберігання, пакування, збору, маркування та дистрибуції українських товарів у країни Балтії та Скандинавії.
    Великий блок питань стосувався співпраці у сфері промислового співробітництва. Латвія готова опрацювати можливість співпраці з проектування та виробництва енергетичного обладнання для латвійських електростанцій за участі українського виробника; спільного складання сільськогосподарської техніки на території Латвії тощо.
    На цих та інших питаннях двостороння ділова рада зосередить свою роботу в 2019 році.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.