• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Запаси цементу в Україні сягають 4 млрд тонн

    Опубликовано: 2019-05-28 18:00:11

    Запаси цементу в Україні сягають 4 млрд тонн у 57 родовищах, з яких активно розробляється близько 40. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів під час міжнародної конференції в Києві, передає кореспондент УНН.

    "Сьогодні Україна забезпечена цементом на довгострокову перспективу. Запасів є 4 млрд т у 57 родовищах, з яких 2/3 активно розробляються", - зазначив Кубів.

    За його словами, у 2018 році виробництво цементу в країні становило 13,2 млрд грн у грошовому вираженні, що на 10% більше, ніж у 2017 році. У таких умовах гарно розвивається і експорт цементу, а в умовах активної розбудови Донбасу галузь виробництва бетону є пріоритетною.

    При цьому він додав, що будівництво доріг в Україні формує до 12 робочих місць у суміжних галузях, а будівництво цементних доріг – понад 20 суміжних робочих місць.

    Нагадаємо, Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі ухвалила рішення про застосування антидемпінгових заходів щодо імпорту в Україну цементних клінкерів та портландцементу з РФ, Білорусі та Молдови.

    Марія Мамаєва

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.