• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Експерт пояснив, у яке житло краще інвестувати

    Опубликовано: 2019-05-13 09:45:45

    Житло в новобудовах підходить для інвестування, а ось хрущовки будуть лише дешевшати. Про це в коментарі УНН розповів експерт Віктор Несін.

    За словами експерта, для інвестування краще приглядатися до житла на первинному ринку, або ж у новобудовах, введених в експлуатацію.

    "Первинний ринок - це коли ви вносите інвестиції, і забудовник за ваші гроші будує і передає вам квартиру. Вторинний ринок - не важливо, нова або стара, це коли у людини відразу з'являється право власності. Тому я б сказав так: найкраще купувати на первинному ринку, якщо у вас є можливість десь жити і чекати, поки будівельники будуть добудовувати. Адже це рік-два. Або ж, якщо немає такої можливості - мати можливість у нових будинках, які недавно були введені в експлуатацію", - роз'яснив Несін.

    Експерт пояснив, що старі будинки, зокрема хрущовки, не підходять для збереження грошей.

    "З однієї простої причини: такі квартири, які називаються будинки хрущовського типу, - на них ціна буде лише падати, а все-таки це вкладення грошей, і ви їх вкладаєте з якоюсь перспективою. Тому - тільки нове житло", - вважає експерт.

    Нагадаємо, УНН писав про можливості інвестування у житлову нерухомість. Найбільш вигідним у цьому аспекті називають житло в новобудовах, придбане безпосередньо у будівельної компанії. Як розповіла директор Департаменту продажів і маркетингу ХК "Київміськбуд" Тетяна Маркова, інвестувати в житлову нерухомість можна, маючи лише 30% від загальної вартості квартири.

    За її словами, найвигідніше інвестувати на початковому етапі будівництва - тоді і вибір планувань більший, і ціна нижча.

    "На виході квартира в середньому дорожчає на 25%, а потрапивши в категорію вже "вторинки" - до 40%. Якщо говорити прямо, то, купивши квартиру на етапі "котловану" і продавши її через рік після здачі, інвестор може отримати солідний прибуток. Ми як забудовник усі розрахунки ведемо у гривні, а купівлі на "вторинці", як правило, відбуваються у валюті, вартість якої незмінно зростає", - пояснила Маркова.

    Слід зазначити, що "Київміськбуд" активно працює над зведенням 66 нових будинків, окрім того у цьому році почнеться робота ще над 4 новими проектами.

    Загальний будівельний заділ компанії станоівить 70 проектів - 1,9 млн кв. м нерухомості на різних стадіях готовності.

    Петро Івасюк

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.