• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мала приватизація принесла Україні вже мільярд гривень

    Опубликовано: 2019-05-03 17:30:23

    Україна отримала вже 1 мільярд гривень від малої приватизації, а от велика приватизація все ще заблокована судом. Про це у п'ятницю повідомив міністр Кабінету міністрів України Олександр Саєнко, передає УНН.

    "1 мільярд гривень! Саме стільки за 9 місяців надійшло до бюджетів усіх рівнів з моменту старту малої приватизації", - написав урядовець у Facebook.

    За цей час, за його даними, у системі Prozorro.Продажі було проведено 808 аукціонів, на яких продано 552 об’єкти державної власності.

    "Зокрема, продаж об’єктів нерухомого майна приніс 826 мільйонів гривень, майнових комплексів - 103 мільйони, корпоративних прав – 101 мільйон, а ще транспортного обладнання на 29,5 мільйона, промислової техніки на 10 мільйонів та багато іншого", - вказав Саєнко.

    Також він перечислив рекорди малої приватизації:

    найдорожчий успішно проданий лот – 57 млн грн за пакет акцій “Тернопільського радіозаводу “Оріон”;
    найдорожчий виставлений лот – 50 млн грн за приміщення у Львові на площі Ринок загальною площею 481 кв. м;
    найбільше зростання ціни – 80000% за господарське приміщення загальною площею 65 кв. м у Хмельницькій області.

    "На жаль, велика приватизація до цього часу все ще заблокована судом. Це свідчить, що прозорий процес, який був розпочатий урядом, Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, Фондом державного майна України спільно з нашими міжнародними партнерами, точно не всіх влаштовує. Безпрецедентний випадок, коли уряд і Фонд держмайна внаслідок судового рішення із забезпечення позову позбавлені можливості розпочати пошук і залучення інвестицій в державний сектор", - відзначив міністр Кабміну.

    Раніше у Мінекономрозвитку висловили сподівання, що продаж об'єктів великої приватизації стартує у середині року.

    Юлія Шрамко

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.