• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Іран вказав на можливість розпаду ОПЕК

    Опубликовано: 2019-05-03 17:00:42

    Міністр нафти Ірану Біжан Намдара Зангане заявив, що Тегеран відповість на будь-які загрози з боку країн ОПЕК. Односторонні дії деяких з них проти Ірану можуть призвести до розпаду організації, сказав міністр у четвер за підсумками зустрічі з генеральним секретарем ОПЕК Мухаммедом Баркіндо, передає агентство Reuters, інформує УНН.

    Зангане вважає, що ОПЕК може “розвалитися”, якщо деякі країни організації прийматимуть “односторонні дії” проти Ірану. Reuters зазначає, що дані слова в першу чергу стосувалися Саудівської Аравії: Ер-Ріяд привітав рішення США про припинення дії винятків для деяких країн з нафтових санкцій відносно Ірану і сам вирішив збільшити в травні видобуток нафти для задоволення потреб всіх клієнтів.

    Як повідомляє агентство Shana, Зангане обіцяв відповісти всім країнам ОПЕК, які будуть загрожувати Тегерану. “Іран є членом ОПЕК тільки виходячи зі своїх інтересів. Якщо окремі члени ОПЕК хочуть загрожувати або залякувати Іран, то Ісламська Республіка не буде утримуватися від відповіді їм”, — сказав міністр.

    Баркіндо погодився, що прийняття державами ОПЕК односторонніх заходів, спрямованих проти Ірану, не принесе ніякої користі. “ОПЕК завжди вживала заходів колективно”, — вказав генсек.

    Як повідомляв УНН, Катар офіційно висловив незгоду з рішенням США посилити нафтові санкції проти Ірану.

    Олексій Супрун

    Источник: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.