• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчимося обирати якісну каву в зернах

    Опубликовано: 2019-04-29 22:17:43

    Слід зазначити, що смак кави сильно залежить від того, наскільки якісні зерна вам дісталися. Причому ви практично ніколи не знайдете готовий напій, виготовлений з одного сорту, це в будь якому випадку буде суміш робусти та арабіки, тільки й того, що в різних пропорціях.

    З одного боку, арабіка є преміальним зерном й його важко доглядати, а робуста росте сама собою й не потребує догляду взагалі. Однак справжня натуральна кава від cafeboutique.ua буде сумішшю. Інакше смак напою буде вельми оригінальним — або занадто кислим, або аж дуже гірким.

    Саме тому варто брати або готові суміші, або робити суміш власноручно. Просто підберіть пропорцію зерен, яка вам буде до вподоби, й використовуйте саме цей рецепт. Розмір помелу впливає на міцність готового напою. Саму тому міцні напої виходять у френч-пресі, а самі слабкі — в еспрессо-машині. Причому варто зазначити, що запарювання в турці потребує виключно найменшого змелення, а для запарювання звичайним чином потрібні вже більші частинки.

    Якщо ви берете мелену каву. Тобто, обираєте зерна й дрібните їх у магазині, то варто використати всю придбану каву щонайбільше за добу. Адже в іншому випадку вона втратить весь свій аромат, та й смак стане значно слабкішим. Кава у зернах має трішки інші властивості й може зберігатися в пакеті кілька днів, не втрачаючи своїх особливостей.

    Тепер що до обсмаження. Це вже впливає не на міцність напою, а на його смакові якості. Темні зерна свідчать про сильне обсмаження й виражений гіркий смак. Чим зерна світліші, тим менше ступінь обсмаження, й тим більш м’який смак матиме напій.

    Ще одна перевага кави в зернах — ви можете не вірити упаковці, а на власні очі оцінити ступінь помолу й обсмаження. А також побачите, що перед вами дійсно гарний продукт — з цілими неушкодженими зернятками й без різного «сміття» (лушпиння та гілочок). Мелену каву перевірити ви фізично не зможете, а туди додають й лушпиння, й додатково кроплять її водою, щоб швидше застудити та дати їй більшої ваги. Напій, виготовлений з такого матеріалу буде неякісним.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.