• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зі заходу на схід: українці обмінюються досвідом сталого ведення сільського господарства

    Опубликовано: 2019-03-26 08:24:19

    Минулого тижня фермери з постраждалих від конфлікту районів східної України відвідали Львівську область в рамках навчальної поїздки, організованої ФАО для сприяння обміну досвідом серед сільськогосподарських підприємців. У поїздці взяло участь 17 представників аграрного сектора Донецької і Луганської областей.

    Робочий візит відбувся в рамках AGROPORT WEST 2019, форуму та виставки сільськогосподарської техніки, що проходить за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України та Львівської обласної державної адміністрації.

    ФАО була традиційним партнером заходу. Цього року особливу увагу було приділено Цілям сталого розвитку та взаємозв'язку Цілей з розвитком сільських районів.

    «Однією з Цілей сталого розвитку є встановлення партнерських відносин для їхнього досягнення, – сказав Михайло Малков, координатор програм розвитку ФАО в Україні. – У ФАО ми створюємо платформу для співпраці між фермерами зі східної та західної частин України. Це сприятиме більш стабільному розвитку сільського господарства в Україні та досягненню Цілей на глобальному рівні».

    На семінарах і тренінгах форуму учасники зі східної України ознайомилися з веденням рибальства, тваринництва та вирощування органічних продуктів, ягід, овочів й інших рослин. В рамках ознайомчої поїздки фермери також відвідали оптовий ринок свіжої продукції у Львові та великі фермерські господарства Львівської області та на практиці ознайомились з веденням сільського господарства на заході України.

    Ольга Попова родом з містечка Чермалик, що на лінії розмежування в Донецькій області. Вона займається тваринництвом та має 600 голів овець, з яких 300 - ягнята. На 44,6 га вона вирощує корми для худоби, сіно і солому, а виручені кошти від продажу залишків використовує для купівлі палива для сільськогосподарської техніки та оплати найманим працівникам.

    «Ми з сусідом єдині, хто займається тваринництвом в нашому регіоні, – говорить Попова. – Через близьке розміщення до лінії розмежування, у нас багато перешкод. Стараємось допомагати один одному: він дає мені техніку, а я даю йому солому, тому що він не може вирощувати щось на своїх 50 га, не має доступу до них. Партнерство дуже важливе для нас, як і обмін досвідом, який ми отримали під час цього візиту у Львівську область. Це відкриває нові можливості».

    Навчальна поїздка також була частиною Програми Організації Об'єднаних Націй з відновлення і розбудови миру, що покликана зміцнити громадську безпеку і соціальну згуртованість, підтримати економічне відновлення порушених конфліктами громад і сприяти здійсненню реформ децентралізації та охорони здоров'я на підконтрольних уряду районах Донецької і Луганської областей. ФАО має намір і далі розширювати свою присутність на сході України, включаючи сприяння реалізації Порядку денного на період до 2030 року та Цілей сталого розвитку.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.