• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Бізнес не в захваті від скасування мораторію на проведення планових та позапланових перевірок

    Опубликовано: 2019-01-21 08:50:29

    Вже не перший рік бізнес хвилюють питання проведення органами державного нагляду перевірок їх господарської діяльності, що далеко не завжди відбувається обґрунтовано, а подекуди і взагалі містить ознаку тиску на підприємців. З 2016 року в країні діяв відповідний мораторій, що забороняв планові перевірки (із певними виключеннями), і з початком  2019 року він припинив свою дію, хоча ділові кола  сподівались на його продовження. Відтак, бізнесу слід готуватися до збільшення частоти «візитів» органів нагляду, кажуть в УСПП.

    «Державна регуляторна служба вже затвердила план комплексних перевірок на 2019 рік, згідно з яким таких буде проведено більше 30 тисяч», – повідомила віце-президент УСПП Юлія Дроговоз.

    Загалом же оприлюднені річні плани перевірок понад 30 контролюючих органів, які в загальному планують перевірити 109,4 тис. суб’єктів господарювання. Серед них – Мінекономрозвитку, МВС, МОН, Мінекології, Державна архітектурно-будівельна інспекція України тощо.

    Мораторій варто було б продовжити, солідарні із бізнесом в УСПП. Тут кажуть: такі «візити», якщо вони просто «планові»,  а інших підстав для перевірки немає, ускладнять життя перш за все малому та середньому бізнесу.

    «Окрім того, в діловому кліматі знову можуть підвищитися ризики зловживань, тиску на бізнес, що неприпустимо. Об’єктивно не варто чіпати підприємців, в діяльності яких немає ризиків чи підозрілих схем, або ж несплати податків», – підкреслив  президент УСПП Анатолій Кінах.

    У діловому союзі пообіцяли стежити за розвитком ситуації та оперативно реагувати на звернення підприємців зі скаргами, якщо будуть випадки порушення їх прав. У даному контексті УСПП працює спільно із Офісом бізнес-омбудсмена України.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.