• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • АМКУ наполягає на єдиному порядку перерахунків за неякісні житлово-комунальні послуги

    Опубликовано: 2006-02-02 10:19:00

    За сприяння Антимонопольного комітету України у 2005 році житлово-комунальними підприємствами шляхом перерахунків повернуто населенню понад 190 млн. гривень.

    Так, результати дослідження Комітету засвідчили, що монополісти  у сфері ЖКГ продовжують неправомірно стягувати зі споживачів плату за неякісні та надані в неповному обсязі послуги теплопостачання, водопостачання та водовідведення.

    Через відсутність нормативно врегульованого порядку перерахунків, деякі споживачі сплачують за неякісну послугу, як за якісну, а окремі житлово-комунальні підприємства відповідні перерахунки за власною ініціативою не проводять взагалі або проводять частково.

    В результаті роботи Комітету, найбільші перерахунки зроблено в Криму, Донецькій, Дніпропетровській та Одеській областях. Як приклад, тільки на Одещині споживачам перераховано понад 20 млн. грн.

    Всього ж у минулому році органами Комітету доведено до логічного завершення понад 60 справ у сфері ЖКГ, порушників притягнуто до відповідальності. Органам місцевого самоврядування надано понад 90 обов’язкових до розгляду рекомендацій.

    «Житлово-комунальна сфера залишається найбільш соціально болючою, а відсутність єдиного загальнодержавного порядку здійснення перерахунків є однією з головних проблем. Ось чому ми наполягаємо на запровадженні звірок і перерахунків населенню по закінченню опалювального сезону, введенні автоматизованих систем контролю та фіксації якісних й кількісних параметрів послуг. Адже ці заходи є складовою системної роботи із реального запровадження повноцінної й комплексної реформи ЖКГ, на якій нещодавно акцентував увагу Президент України. І зі своїми пропозиціями ми знову звертаємось до відповідних органів влади», - підсумував Голова Антимонопольного комітету України Олексій Костусєв.

    Прес-служба АМКУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.