• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Перспективи шкільної реформи для учнів та батьків

    Опубликовано: 2018-10-10 15:08:47

    Реформа шкільної освіти передбачає докорінні зміни в організації освітнього процесу та вже найближчим часом планує ввести ЗНО для учнів четвертих та дев’ятих класів. Думки батьків та освітян розділилися на два табори: одні вважають, що це змусить дитину відповідальніше ставитися до навчання, а інші вбачають у нововведенні додатковий стрес та вимагають змін у шкільній програмі. Давайте ж з’ясуємо, на що чекати учням та батькам.

    Перспектива дев’ятикласників

    ЗНО для дев’ятикласників буде введено для визначення рівня знань перед вступом до профільної старшої школи. За новим Стандартом освіти саме так буде називатися старша школа. Учні матимуть право вступу до ліцеїв, коледжів та гімназій за результатами незалежного тестування. На думку законодавців, це забезпечить прозорість та допоможе учневі визначитися із профільністю навчання. Спеціалісти Українського центру оцінювання якості освіти спростовують проведення такого тестування у 2018 році.

    Автори реформи освіти пропонують залишати учнів на повторний курс, якщо вона не складе іспит. А для завдання та формат проведення буде переглянуто.

    Перспектива учнів 4-го класу

    За умовами нової освітньої реформи, рівень якості знань перевірятимуть і в 4 класі. За форматом перевірка відрізнятиметься від тестування старшокласників, а проходитиме моніторинг вибірково. Більшість педагогів не впевнені у можливості проведення ЗНО для учнів молодшої школи найближчим часом. І річ не лише в організаційній та науковій підготовці, а й у психологічні готовності дітей до випробування. Адже, учні молодших класів інколи не завжди оцінюються ще у 2 класі.

    Перспектива для батьків

    Прибічники реформи впевнені, що можливість оцінювання рівня знань випускників 4, 9 та 11 класів дозволить батькам обирати для дітей школу за якістю наданої освіти. Так, у Комітеті ВР з питань науки та освіти переконані, що користь ЗНО полягає ще в тому, що адміністрація школи зможе побачити сильні та слабкі сторони закладу та виправити недоліки. Моніторинг якості освіти, за словами членів комітету, надає можливість контролювати цей показник в цілому по країні. А МОН, у свою чергу, отримає інформацію щодо того, як готувати майбутніх вчителів.

    Хоча новий закон «Про освіту» цьогоріч і не передбачає ЗНО для учнів 4 та 9 класів, перспектива такого незалежного оцінювання дуже чітка. Оскільки завдання тестування складаються на основі матеріалу, що вивчається протягом усього періоду навчання у початковій або середній школі, підготовку слід розпочинати заздалегідь.

    Ми часто чуємо про 2-3 репетитори для старшокласника під час підготовки до незалежного оцінювання. Але чи всі батьки мають фінансову можливість оплатити їх послуги? Що робити, коли знаходишся на домашньому навчанні?

    У вік інформаційних технологій не обов’язково йти по допомогу до репетитора додому. Учень має змогу отримати її по Skype. Освітня платформа «Всеосвіта» допомагає учням покращити знання з предметів шкільного курсу та у підготовці до ЗНО. Вчителі з усієї України пропонують свої послуги за демократичними цінами. Зареєструйся та обери свого!

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.