• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Остап Семерак: «Парламент восени розгляне проект Стратегії державної екологічної політики до 2030 року»

    Опубликовано: 2018-07-12 15:37:58

    Сьогодні, 12 червня, Комітет з питань екологічної політики,  природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи розглянув та схвалив проект Стратегії державної екологічної політики до 2030 року. Документ було розроблено Мінприроди за технічної підтримки ЄС.

    Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак прогнозує, що парламент вже восени розгляне запропонований  законопроект.

    «Очікуємо, що восени Стратегію розгляне парламент, і жодні політичні перипетії не завадять ухвалити цей важливий документ. Над ним насправді тривалий час працювала велика кількість фахівців», - сказав Остап Семерак.

    Він зазначив, що розроблений Мінприроди документ  відповідає європейським екологічним  стандартам життя,  а також середньостроковим пріоритетам дій Уряду.

    «У нашому документі є ряд інновацій, зокрема, введення близько 30 чітких індикаторів, на які Мінприроди орієнтуватиметься, реалізуючи державну екологічну політику.  Сподіваюся, що восени він стан повноцінним законом, а значить,  - інструментом зміни екологічного курсу країни на європейський», - резюмував Остап Семерак.

    Кожен показник оцінки реалізації нової екологічної політики є не лише індикатором моніторингу її виконання, але й визначає цільові значення на 2020, 2025 та 2030 роки.

    Наприклад, Стратегія містить  Індекс екологічної ефективності (Environmental Performance Index), який стосується глобальних процесів збереження довкілля та досягнення сталого розвитку.

    Також , Стратегія містить цілі щодо  формування в суспільстві екологічних цінностей і засад сталого споживання та виробництва,  забезпечення сталого розвитку природно-ресурсного потенціалу України, інтеграції екологічної політики в процес прийняття рішень щодо соціально-економічного розвитку України, зниження екологічних ризиків для екосистем та здоров'я населення до соціально прийнятного рівня та удосконалення державної системи природоохоронного управління.

    Нагадаємо, на 20-му саміті Україна-ЄС, який відбувся 9 липня, лідери Європейського Союзу відзначили прогрес України у реформуванні ряду сфер  і серед них – сфера довкілля. Також Україна та Європейський Союз домовилися поглибити співпрацю у питаннях охорони довкілля, у тому числі у рамках програми ЄС Life+ та діяльності Європейського агентства з питань довкілля.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.