• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Дерев’янко запропонував нульове оподаткування ввезення авто на єврономерах

    Опубликовано: 2018-07-12 14:53:16

    Нова податкова система, яка діятиме в межах неоекономіки, передбачає нульове оподаткування ввезення автомобілів на іноземній реєстрації в Україну, якщо вони були куплені за готівку та 10% — при оплаті з банківського рахунку.

    За його словами, якщо громадянин України завозить автомобіль і за нього заплатив зі свого банківського рахунку за кордон євро чи долари, він заплатить податок 10%, і це зробить за нього банк як податковий агент.

    "Якщо громадянин придбає цей автомобіль за готівку, то він заплатить 0%, ніякого мита, ніякого ПДВ, ніякого акцизу", — запевнив нардеп.

    За його словами, у Верховній Раді зареєстровано декілька законопроектів щодо автомобілів на єврономерах.

    "Законопроект 8487 передбачає зниження акцизу на авто з урахуванням об'єму двигуна та віку транспорту. Зокрема, розмір розмитнення таких автомобілів в середньому становитиме 800 євро і більше. Законопроект 8488 передбачає введення штрафів для нерозмитнених автомобілів", — повідомив політик.

    Він підкреслив, що в разі ухвалення таких законів, водіїв авто з європейською реєстрацією будуть штрафувати та карати.

    "Люди, які на своєму транспортному засобі знаходяться на території України, будуть злодіями, якщо спочатку не заплатять 800 євро і більше, а потім не розмитнять цей автомобіль. Це не вирішення проблеми, а навпаки затягування в ще більш глухий кут", — обурився Дерев"янко.

    Він повідомив, що РУХ НОВИХ СИЛ не підтримує такий варіант вирішення. "Ми категорично проти законопроектів 8487 та 8488 . Сьогодні в Україні понад півмільйона таких автомобілів, і українці ними користуються", — зазначив кандидат в президенти.

    Дерев"янко запропонував зовсім інший підхід і спосіб вирішення цієї проблеми в межах своєї  нової економічної програми, яка називається неоекономіка.

    Зокрема, нова економіка передбачає всього 4 податки замість важкої громіздкої податкової системи, яка є сьогодні.

    "Залишатиметься рента, акциз, який буде збиратись виключно з палива, алкоголю та тютюнових виробів. Також буде податок на витрати 4% та податок на виведення коштів з банківської системи 10%", — пояснив депутат.

    "Якщо автомобіль, який вже був оформлений в Україні, буде проданій іншій особі, то ця особа заплатить і свого банківського рахунку 4%. Це дуже проста система оподаткування", — сказав Дерев"янко.

    Він підкреслив, що сьогодні більшість українців не може собі дозволити купити нове авто.  "Ми будемо мати ще певний тривалий період часу, коли українці будуть вставати з колін економічно.  Тому користування автомобілями, які мають іноземну реєстрацію, для багатьох людей — єдиний можливий спосіб працювати", — підкреслив політик.

    Дерев"янко зауважив, що саме неоекономіка дає можливість за найближчі 4-5 років підняти ВВП в 2-2,5 рази. А також на другий третій рік збільшити доходи державного бюджету, роблячи його профіцитним.

    "Саме це дасть можливість через 3-5 років мати гроші і можливість купувати не старі автомобілі на єврономерах, а вже нові автомобілі", — спрогнозував нардеп.

    Нагадаємо, Юрій Дерев"янко завив, що балотуватиметься на виборах Президента України у 2019 році.

    Прес-служба народного депутата Юрія Дерев'янка

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.