• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ФАО підтримує ініціативи по зміні клімату в країнах Східної Європи

    Опубликовано: 2018-06-12 08:46:17

    Зелений кліматичний фонд ухвалив 10-й проект готовності ФАО.

    Продовольча і сільськогосподарська організація ООН підтримує десять проектів в країнах Африки, Азії, Карибського басейну, Східної Європи та Південної Америки, для підтримки ініціатив з адаптації до зміни клімату в рамках проектів, фінансованих Програмою готовності Зеленого кліматичного фонду ( ЗКФ).

    Програма готовності спрямована на підвищення компетентності в країнах, що розвиваються, для отримання доступу до фінансування ЗКФ на реалізацію національних планів з адаптації до клімату та пом'якшення його наслідків на рівні країн. Головна мета полягає в тому, щоб допомогти країнам створити потенціал для виконання своїх зобов'язань за Паризьким угодою щодо скорочення викидів парникових газів, обмеження глобального підвищення температури не більше ніж на 2 градуси та адаптації їхніх національних  агропромислових систем до наслідків зміни клімату.

    Реалізація Десятого проекту готовності ФАО, який поки не був затверджений, повинна відбуватися в Гайані. З урахуванням цього проекту внески Зеленого кліматичного фонду в ФАО складуть до 7 млн. дол. США в рамках Програми готовності з грудня 2017 року.

    «Ми працюємо з країнами, щоб підготувати їх до реалізації заходів по боротьбі зі зміною клімату в майбутньому. Ця робота включає в себе надання можливості бідним сім'ям виробляти продовольство, одночасно знижуючи викиди парникових газів і підвищуючи їх стійкість до зміни клімату », - сказав Рене Кастро, заступник Генерального директора і глава Департаменту ФАО з питань клімату, біорізноманіття, земельних і водних ресурсів.

    «Десятий проект готовності, який спрямований на узгодження, є важливим етапом в нашій роботі з Зеленим кліматичних фондом», - додав він.

    Побудова майбутнього, стійкого до зміни клімату

    Проекти в Буркіна-Фасо, Конго, Екваторіальній Гвінеї (два проекти), Гайані, Кенії, Киргизстані, Лаоській Народно-Демократичній Республіці, Колишній Югославській Республіці Македонія, Сент-Кітсі та Невісі включають такі заходи, як відновлення деградованих земель та лісів, подолання дефіциту води, розвиток стійкого і низькоемісійного сектора тваринництва, застосування методів кліматично оптимізованого сільського господарства і зниження ризику лих для стійких до зміни клімату засобів до існування в сільських районах.

    Наприклад, в Буркіна-Фасо ФАО працює з урядовими партнерами для підготовки стратегічного аналізу потенціалу лісів і сільськогосподарських угідь в адаптації і пом'якшення наслідків клімату. У Лаосі  ФАО допомагає підготувати інвестиційний план в галузі лісового господарства для більш ефективного залучення приватного сектора в процес адаптації до змін клімату, а в Македонії ФАО допомагає міністерствам пов'язувати свою політику з заходами щодо адаптації до зміни клімату.

    В інших країнах ФАО надає підтримку урядам з метою узгодження національних стратегій зі зміни клімату з їхніми зобов'язаннями в рамках цілей сталого розвитку, а також надає підтримку в області підготовки кадрів для міністерств та інших установ і створення механізмів для досягнення консенсусу щодо національних пріоритетів і підтримки конкретної технічної роботи, наприклад, наукових досліджень.

    У цілому, ФАО здійснює або розглядає 41 проект готовності в 34 країнах, тоді як ще приблизно 15 проектів будуть розглянуті впродовж наступного циклу узгодження у вересні.

    Фонд зеленого клімату був створений Конференцією Сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату (РКЗК ООН) у 2010 році у ролі глобального фонду фінансування заходів із пом'якшення наслідків зміни клімату та адаптації до них  в країнах, що розвиваються.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.