• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • 80% опитуваних школярів хочуть працювати юристами, економістами, програмістами та дизайнерами

    Опубликовано: 2018-01-18 13:53:51

    Ще перебуваючи на учнівській лаві, молодь має замислюватись над питанням створення власного професійного майбутнього. 80% опитуваних школярів хочуть працювати юристами, економістами, програмістами та дизайнерами. Профорієнтаційне тестування допомагає виявити здібності дитини до тієї чи іншої професії.
     Шлях до професії прийнято називати «освітньою траєкторією». Вона може бути прямою, коли людина після школи відразу починає вчитися тій спеціальності, професії по якій далі працює але дуже часто вона буває і з поворотами, деколи досить крутими.
    Саме тому існує термін «профорієнтація». Відділ профнавчання та профорієнтації Київського міського центру зайнятості часто проводить різноманітні заходи для учнівської молоді мета яких визначити та проаналізувати джерела інформування про майбутню професію, ставлення до неї, яку роль у цьому процесі відіграє служба зайнятості та над чим їй слід працювати. Щоб полегшити молоді вибір майбутньої професії фахівці з профорієнтації КМЦЗ проводять психодіагностичне тестування, яке дозволяє виявити професійні схильності школяра.
    «Дуже важливо, щоб молодь орієнтувалась у ситуації на сучасному ринку праці, адже більшість налаштована обрати професію, яка «подобається». Але не завжди ця професія може користуватися попитом на ринку праці. А серед претендентів на поширені професії існує жорстка конкуренція, тому одного бажання замало, потрібно багато працювати над собою, щоб отримати перевагу над конкурентами», - наголосила начальник відділу профнавчання та профорієнтації КМЦЗ Інна М’якота.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.