• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • НКЦПФР розпочала розкривати більш повну інформацію про власників 5 та 10 % пакетів акцій

    Опубликовано: 2017-12-08 15:05:03

    На виконання вимог Закону України щодо підвищення рівня корпоративного управління  в акціонерних товариствах (№1983-ІІІ 23 березня 2017 року) НКЦПФР оприлюднила у Загальнодоступній інформаційній базі даних про ринок цінних паперів інформацію про власників пакетів (10% і більше) акцій приватних акціонерних товариств та про власників пакетів (5%і більше) акцій публічних акціонерних товариств.

    Нагадаємо, законом змінено статтю 42 Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок» в частині обсягу розкриття інформації про осіб, які мають значну частку в капіталі акціонерного товариства.

    Відтепер інформація, яка оприлюднюється Комісією у Загальнодоступній інформаційній базі даних про ринок цінних паперів міститиме:

    - розмір пакета такого власника із зазначенням відсотка, кількості, типу та/або класу належних такому власнику акцій;
    - відомості про власника із зазначенням імені та прізвища / найменування власника;
    - код власника згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (для юридичної особи - резидента);
    - код/номер власника з торговельного, банківського чи судового реєстру, реєстраційного посвідчення місцевого органу влади іноземної держави про реєстрацію юридичної особи (для юридичної особи - нерезидента).

    Наразі опублікована інформація станом на 30.09.2017 року про власників пакетів - фізичних та юридичних осіб 10% і більше акцій. За результатами четвертого кварталу 2017 року інформацію буде оновлено про власників пакетів 5%і більше акцій акціонерних товариств.

    Нові законодавчі вимоги дозволять забезпечити прозорість структури власності акціонерних товариств та підвищити рівень поінформованості інвесторів про діяльність компаній.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.