• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Віктор Ющенко виступає за налагодження тіснішої співпраці між Україною та Іраком

    Опубликовано: 2005-12-26 17:29:00
    На сьогоднішній зустрічі з Прем’єр-міністром Іраку Ібрагімом аль-Джаафарі Президент України Віктор Ющенко запропонує особливий статус відносин України та Іраку. Про це Глава держави заявив під час інтерв’ю журналістам у військовому таборі «Дельта» в іракському місті Аль-Кут. За словами Президента, цей статус передбачатиме налагодження військово-технічної співпраці України та Іраку, співробітництва в енергетичній галузі, зокрема, в гідроенергетиці, у сфері водних ресурсів та машинобудування. «Я думаю, що з сьогоднішніх переговорів із Прем’єр-міністром Іраку починається справжня економічна співпраця», – наголосив Віктор Ющенко, додавши, що «до цього ми бачили країну, яка воює». Зокрема, за словами В. Ющенка, сьогодні виробництво нафт! и в Іраку впало до рекордно низької планки порівняно з минулими роками – трохи більше мільйона барелів на добу. «Іракська економіка тільки пробуджується, економічний попит тільки починає формуватися», – сказав Президент. Водночас, вважає В. Ющенко, українсько-іракські відносини «могли би бути набагато тіснішими».
     
    За словами Президента, на сьогодні товарообіг між країнами зріс до 100 мільйонів доларів на рік, однак цей показник міг би бути більшим, переконаний він. При цьому Глава держави нагадав, що ще у 1998 році товарообіг між країнами становив лише 1,5 мільйона доларів, оскільки між країнами не було налагоджено економічних зв’язків.
    Говорячи про нинішні «дієві проекти співпраці» України з Іраком, Президент відзначив угоду про поставку до Іраку понад двох тисячах автомобілів «КрАЗ». Крім того, Глава держави відзначив початок переговорів на урядовому рівні щодо співпраці в різних галузях, зокрема в сільському господарстві та розвідці родовищ нафти і газу.
     
    Офіційне інтернет-представництво Президента України
     
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.