• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На дзвінки громадян та запитання журналістів відповідав Міністр транспорту та зв’язку України Віктор Бондар

    Опубликовано: 2005-12-26 11:11:00
    23 грудня, під час прямої Урядової лінії на дзвінки громадян та запитання журналістів відповідав Міністр транспорту та зв’язку України Віктор Бондар. Зокрема, він повідомив, що днями у Мінську він провів важливі переговори з керівниками транспортних відомств Росії та Білорусії, де були обговорені заходи щодо активізації транзитних перевезень з Китаю до Європи сухопутним шляхом, зокрема і по залізницям України.
     
    За словами Віктора Бондара, у результаті досягнутих домовленостей незабаром корегуватимуться в бік зменшення тарифи на транзитні перевезення територіями країн, зацікавлених у реалізації проекту Новий Шовковий шлях. Це, за словами Міністра, дасть можливість залучати додаткові обсяги перевезень вантажів у контейнерах залізничним транспортом. Поза цим, досягнуто домовленостей щодо скорочення часу проходження транзитними поїздами митних та прикордонних процедур.
     
    Також в ході прямої лінії Міністр транспорту та зв’язку повідомив, що зараз ведеться активна робота стосовно передачі функцій регулювання залізничних тарифів від Кабінету Міністрів України безпосередньо до транспортного відомства, при якому буде створена спеціальна комісія, з представників Міністерства економіки, Міністерства фінансів та інших відомств. Робиться це задля того, аби забезпечити оперативне регулювання тарифних ставок у відповідності до ринкових потреб, але, і на цьому Міністр наголосив особливо, тарифи оперативно не тільки підвищуватимуться, але і понижатимуться в разі потреби. Також планується нормативно врегулювати питання прив’язки залізничних тарифів до росту темпів інфляції, щоб клієнти залізничників могли планувати свою роботу та не боялися різких підвищень вартості перевезень.
     
    Щодо залізниці Міністр також пообіцяв громадянам, які телефонували на Урядову лінію, навести лад у приміських перевезеннях та збільшити кількість комфортабельних електричок, при цьому, можливо, переглянувши в бік збільшення кількість їх зупинок.
     
    Стосовно водного транспорту Віктор Бондар проінформував, що з початком навігації наступного року по Дніпру, значно збільшаться обсяги перевезень. Про це досягнуто домовленостей з транспортниками Білорусі. Це, на переконання Міністра, дозволить оживити річкове судноходство на Дніпрі, допоможе підняти інфраструктуру та дасть нові робочі місця. Адже, планується, що по головній річці України до сусідів у Білорусію і у зворотному напрямку курсуватимуть не тільки вантажні судна, а й пасажирські-екскурсійні лайнери. Про це також йшлося на зустрічі міністрів транспорту у Мінську.
     
    У сфері інформатизації та зв’язку, як розповів Віктор Бондар також намічається низка важливих проектів. Насамперед, головною своєю метою міністр визначив — запровадження в Україні електронного цифрового підпису, який позбавить багатьох зайвих клопотів і підприємців, і чиновників і рядових українців. Розповів Віктор Бондар і про те, що вже створено в Україні всі передумови для розвитку сучасних технологій зв’язку, зокрема, цьому посприяло ініційоване Мінтрансзв’язком рішення про перегляд розподілу радіочастот в країні з яких відтепер 76% використовуватиметься цивільними користувачами, тоді як досі 96% цього ресурсу належало Міністерству оброни України.
     
    В галузі авіації Міністр пообіцяв найближчим часом зменшити кількість всіляких дозволів та ліцензій, аби компаніям, які забажають засвоювати цей ринок в Україні працювалося якомога комфортніше. І, також, повідомив журналістів, що вже розпочалися роботи з розчищення ділянок під будівництво нових терміналів аеропорту “Бориспіль”.
    Також керівник галузі повідомив приємну новину, що в наступному році вперше передбачено 100% державне фінансування на ремонт та будівництво автодоріг. Передбачається, що на це з державної скарбниці буде виділено 4 млрд.грн.. Ще 1,8 млрд. грн. коштів буде залучено за рахунок кредитів та інвесторів.   
     
    ПРЕС-СЛУЖБА МТЗУ
    т. 271 49 60, 61, факс 271 49 63
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.